11/03/2019 - AVIVA Paiporta guardonarà l'ús del valencià en les falles, i també el llenguatge inclusiu i igualitari 11/03/2019

AVIVA Paiporta guardonarà l'ús del valencià en les falles, i també el llenguatge inclusiu i igualitari


L'Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta guardonarà un any més l'ús del valencià en les llegendes de les falles paiportines i en la passada Cavalcada del Ninot. A més, enguany també atorgarà un guardó a la promoció de la igualtat i la inclusió en el conjunt de la comissió fallera. Els premis tindran dotació econòmica, a més de comportar el lliurament d'un banderí acreditatiu, que es portarà a terme en l'entrega de premis del dia 16 de març.

En total, les comissions paiportines que s'han apuntat a aquests premis d'AVIVA Paiporta opten a tres guardons: un a la retolació dels monuments fallers, dotat amb 200 euros en el cas dels monuments grans, i 100 euros per als infantils. En el cas de l'ús del valencià en la Cavalcada del Ninot, el guardó per a la comissió guanyadora estarà dotat amb 300 euros. Per últim, i com a novetat d'enguany, el premi a la falla més igualitària comportarà l'entrega d'un banderí acreditatiu.

Aquests guardons tenen l'objectiu de, per una banda, promoure i guardonar l'ús del valencià en els monuments fallers i en la Cavalcada del Ninot. A més, enguany se suma la vessant de promoure la igualtat en el conjunt de les activitats de la falla.