23/07/2020<span style='color: #bbb'> a las 14:09</span> - Educació donarà continuïtat al Programa d’Aula Compartida a l’IES Andreu Alfaro 23/07/2020 a las 14:09

Educació donarà continuïtat al Programa d’Aula Compartida a l’IES Andreu Alfaro


L’alcaldessa i el regidor d’Educació han signat amb la directora del centre la renovació del conveni de col·laboració aquesta setmana

Aquest dimecres se signava la renovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Paiporta i l’IES Andreu Alfaro per tal de donar continuïtat al programa Programa d'Aula Compartida (PAC) que desenvolupa el centre al llarg del curs escolar.

Després d’haver aconseguit uns resultats molt positius i satisfactoris en edicions anteriors, el programa es posa en marxa per tercer any a l’Andreu Alfaro amb l’objectiu de prevenir i reduir l’absentisme i fracàs escolar. Per a tal fi, personal de l’Ajuntament dóna suport i col·labora amb el professorat de l’institut durant part del seu horari setmanal amb activitats de manteniment, jardineria, o tallers d’habilitats per a la vida encaminades a millorar les capacitats socials i l’empatia dels i les estudiants. El programa es realitza amb alumnat de segon curs d’Educació Secundària Obligatòria, sensible a patir problemes per continuar amb els seus estudis.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, el regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, el regidor d'Urbanisme, Pep Val i la directora de l’Institut Andreu Alfaro, Purificació Gimeno, materialitzaven la signatura del conveni, emmarcat en el Pla d’Actuació que regula la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i que preveu activitats que ajuden a facilitar la connexió del centre amb l’entorn social.

L’alcaldessa, Isabel Martín, ha explicat que “el PAC de l'IES Andreu Alfaro és un exemple d'actuació transversal entre diferents àrees municipals per a posar en pràctica projectes que ajuden a l'alumnat amb dificultats a desenvolupar totes les seues capacitats”. L'alcaldessa ha agraït “la dedicació del personal de l'Ajuntament i d'ESPAI i el seu compromís amb l'educació de la joventut paiportina”.

“Estem molt contents i satisfets amb els resultats que estem aconseguint entre l’alumnat que participa en aquest projecte. Per això volem continuar donant suport des de l’Ajuntament al PAC, perquè totes i tots els alumnes que ho necessiten i es troben en situacions educatives difícils puguen tenir més i millors oportunitats en els seus estudis“, ha manifestat el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez.