29/05/2020<span style='color: #bbb'> a las 11:44</span> - FGV invertirà 1 milió d'euros en el nou pas inferior i la instal·lació d'ascensors a l'estació de Paiporta 29/05/2020 a las 11:44

FGV invertirà 1 milió d'euros en el nou pas inferior i la instal·lació d'ascensors a l'estació de Paiporta


El projecte millora  les condicions de seguretat i accessibilitat i completa les actuacions iniciades al 2018

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) invertirà 999.919,07 euros (IVA inclòs) en les obres de construcció del nou pas inferior entre andanes de l'estació de metro de Paiporta, i en la instal·lació d'ascensors. La Generalitat ha licitat aquesta setmana les obres, destinades a millorar la seguretat i l'accessibilitat de l'estació, i que completen la primera fase, portada a terme al 2018.

El projecte també preveu l'ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut de vianants accessible per a persones de mobilitat reduïda fins a la porta d'accés als nous ascensors. Ambdós ascensors, u per andana, tindran capacitat per a 8 persones i seran aptes per a persones de mobilitat reduïda.

Amb la construcció del nou pas inferior es condiciona un nou recorregut de vianants que creuarà sota les vies entre les andanes; s'incrementaran així les condicions de seguretat dels viatgers i viatgeres que passen d'un costat a l'altre de l'estació.

A més, es completaran els tancaments i els paviments necessaris, i es disposaran marquesines per a la protecció dels usuaris i usuàries enfront de les inclemències meteorològiques, així com equips de videovigilància.

Aquestes actuacions estan recollides en l''Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia', elaborat per FGV, i que ha permés planificar les intervencions que cal realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa.

FGV ja va posar en servei, a la darreria de 2018, un nou accés i línia de validació a l’estació, després d'invertir 234.513,28 euros (IVA inclòs). Aquesta actuació va permetre tancar l'accés a l'estació i limitar el pas exclusivament als viatgers i viatgeres del metro, amb la qual cosa es reduïa el risc de qualsevol classe d'incidència, en restringir-se de manera notable el pas de transeünts per les instal·lacions.

Paiporta és una estació en superfície per la qual circulen trens de les línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatges -superior al milió de viatgers i viatgeres anuals-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.