31/01/2023<span style='color: #bbb'> a las 14:31</span> - Més de 600 estudiants participen en el primer taller de l'any en el Museu de la Rajoleria 31/01/2023 a las 14:31

Més de 600 estudiants participen en el primer taller de l'any en el Museu de la Rajoleria


La iniciativa, impulsada per la Regidoria de Cultura, acosta a l'alumnat paiportin al Museu de la Rajoleria perquè coneguen les diferents exposicions d'una manera lúdica. Els tallers sempre estan inspirats en la temàtica de les exposicions temporals de la sala principal del Museu.

La primera exposició de l'any del Museu de la Rajoleria, ha sigut visitada per més de 600 estudiants de diferents centres i nivells educatius. “L'objectiu d'aquesta iniciativa és que els més xicotets i xicotetes coneguen el nostre Museu i s'acosten a la cultura i l'art de la manera més natural per a ells, a través del joc i la curiositat”, explica Esther Torrijos, regidora de Cultura de Paiporta, que s'ha acostat al primer taller de l'any en què xiquets i xiquetes van conéixer més de prop la mostra “El Joguets en Ceràmica”.

Des del Museu s'organitzen aquests tallers al costat dels centres escolars de Paiporta. En aquesta ocasió, l'activitat va consistir a pintar un taulell de ceràmica per a convertir-lo en un joc de marro que van poder emportar-se a casa. “El joc és la millor manera d'acostar als més xicotets i xicotetes l'art i la cultura” explica Esther Torrijos. “Per això aquests tallers, que es realitzen durant tot l'any en el Museu, són una eina pedagògica de gran valor perquè els alumnes i les alumnes dels nostres centres educatius coneguen les diferents exposicions temporals i gaudisquen de la cultura que Paiporta els ofereix a través d'un dels millors Museus de tota la comarca” explica la regidora.

El pròxim taller “Un arbre, una Vida” estarà lligat a l'exposició del Dia de l'Arbre que s'inaugura aquesta vesprada en el Museu de la Rajoleria. Els alumnes i les alumnes, després d'una breu explicació inicial, realitzaran un bonic penjoll amb forma de fulla que ells mateixos modelaran utilitzant com a models fulles de diferents arbres de Vila Amparo. A més, plantaran la llavor de diferents espècies d'arbres, arbustos o plantes i serà responsable de la seua cura i creixement a l'aula.