08/08/2019 - Paiporta inaugura les seues Festes sortint el Museu al carrer 08/08/2019

Paiporta inaugura les seues Festes sortint el Museu al carrer


Amb motiu de les Festes de Sant Roc 2019 per tercer any consecutiu el Museu de la Rajoleria organitza l’ exposició ‘El Museu ix al carrer’
 

Les Festes de Sant Roc de 2019 han començat aquesta vesprada amb la inauguració de l’exposició ‘El Museu ix al carrer’. Les places i carrers de Paiporta es plenen de fotografies de paisatges i temps del passat del poble. Aprofitant la cloenda del Museu al mes d’agost i les més de 6.000 fotografies inventariades que formen l’arxiu d’aquest centre, la mostra recupera imatges de l’arxiu històric de fotografies, fins a 16, que es reprodueixen en panells ubicats en el punt on varen ser preses les fotos dècades enrere.

Amb aquesta exposició, la Regidoria de Cultura busca ajudar a fer memòria a tota la ciutadania, especialment a la de més edat, que podrà rememorar els temps passats, les costums, la indumentària, els treballs i fins i tot l’arquitectura. L es fotos capturen un paisatge urbà i humà molt diferent, que ha evolucionat i que també ensenyarà a les noves generacions com vivien els seus avantpassats, i com el pas del temps va modificant Paiporta a tots els nivells.

Enguany els tècnics del Museu han creat un itinerari que té el seu punt de partida al Museu de la Rajoleria, amb una imatge dels últims treballadors del Rajolar, passant per espais desapareguts com el camp de futbol Los Puentes o els ultramarins Navarrete. La visita a la mostra ha finalitzat amb un refrigeri en forma d’orxata al mateix Museu per a les persones que han seguit l’itinerari.

Totes les imatges, així com la resta d’informació sobre aquest museu etnogràfic es poden consultar al seu web.

El programa de Festes continuarà demà, dia 10 d'agost, amb la XXI Volta a Peu Infantil, que eixirà des de la plaça Blasco Ibáñez a les 19.45 hores. Así mateix, divendres 11 de vesprada començarà l'activitat de les casetes de festa, al carrer Jaume I, que iniciaran la seua activitat de manera diària de 20 a 02.30 hores entre setmana i fins a les 03 hores els festius i vísperes, fins al dia 15 d'agost.