09/05/2024<span style='color: #bbb'> a las 15:09</span> - Barbiturikills formarà part del jurat del concurs Street Art de Paiporta amb un premi de 2.000 € 09/05/2024 a las 15:09

Barbiturikills formarà part del jurat del concurs Street Art de Paiporta amb un premi de 2.000 €


La inscripció estarà oberta fins al 14 de maig

L'Ajuntament de Paiporta, a través de la iniciativa de la regidoria de Cultura, ha anunciat la convocatòria de l'I Premi d'Art Urbà amb una dotació econòmica de 2.000?€, destinat a reconéixer i premiar la creativitat d'artistes locals.

El jurat, compost per 5 dones relacionades amb el món de l'art inclou a la coneguda Barbiturikills, també coneguda com a Donya Bàrbara, nascuda a València l'any 1972, és una artista urbana que forma part del Col·lectiu XLF. Se la reconeix per la figura del conill rosa, que porta dibuixant des de 2005, i que ha incorporat a campanyes com la de #JoveResponsable.

La regidora de Cultura de Paiporta, Esther Torrijos, ha expressat el seu entusiasme per esta iniciativa, ressaltant que la novetat d'assignar una dotació econòmica al concurs de Street Art és una manera d'atorgar un valor afegit a esta mena d'expressió artística. La regidora subratlla l'objectiu de reconéixer la qualitat dels artistes locals i destaca l'esforç que realitzen per a contribuir a la creació d'entorns culturals. “Des de l'Ajuntament animem als artistes a participar activament en este concurs que busca enriquir el paisatge urbà amb obres creatives i significatives” declara.

La convocatòria, oberta a artistes novençans i consolidats majors d'edat, permet la participació tant de manera individual com col·lectiva. No obstant això, s'especifica que una mateixa persona no podrà participar simultàniament en totes dues modalitats, i només s'admetrà una proposta per artista o col·lectiu.

El premi ascendix a 2.000 euros per a l'obra guanyadora, i en cas d'autoria col·lectiva, es realitzarà un repartiment proporcional entre els membres del grup. Els participants hauran de presentar les seues propostes artístiques en el registre general de l'Oficina Única de Paiporta, en un sobre tancat que incloga la documentació requerida i la inscripció "StreetArtPaiporta". Es poden presentar les sol·licituds, documentació i projectes fins al 14 de maig.
La decisió del jurat es farà pública a través de la pàgina web de l'Ajuntament i es comunicarà personalment a la persona guanyadora, consolidant així el compromís del municipi amb el foment de la cultura i les manifestacions artístiques en l'espai públic.