06/02/2020<span style='color: #bbb'> a las 13:46</span> - La ‘Setmana de Projectes’ de La Inmaculada plena de propostes i reivindicacions el centre 06/02/2020 a las 13:46

La ‘Setmana de Projectes’ de La Inmaculada plena de propostes i reivindicacions el centre


El centre educatiu aprofita aquests dies per a treballar la conscienciació en diferents temàtiques com la visibilització de les dones, el reciclatge o els hàbits alimentaris saludables

L’alumnat de tots els cursos del col·legi La Inmaculada ha estat immers durant els últims dies en la seua ‘Setmana de Projectes’. La iniciativa, posada en marxa pel professorat ja fa uns anys, treballa diferents temàtiques adaptades al currículum de les diverses etapes cognitives de cada curs i engloba assignatures tan variades com ara música, història, geografia, matemàtiques o llengües. 

D’entre els projectes treballats destaca la iniciativa “#merezcounacalle”, realitzat per alumnat de quint i sisé curs, centrat en investigar al voltant dels carrers de Paiporta i la presència femenina entre els seus noms. “Amb el seu estudi a peu de carrer, amb la llista de carrers a la mà, han constatat una trista realitat: a Paiporta són molt més nombrosos els carrers amb noms d’homes que de dones”, ha explicat el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez. 

El treball exhaustiu i minuciós dels xiquets i xiquetes  ens mostra que prop del 38% dels carrers, fins a 74, porten noms en masculí enfront del 3´5% dels carrers, només 7 en total, que en són de dones.  Amb aquestes dades els i les alumnes esperen que el projecte puga servir per a millorar la societat paiportina. Per a tal fi, també han investigat sobre dones rellevants de la història, esperant que els seus noms puguen ser els dels futurs nous carrers del poble. 

Els menuts i menudes han pogut mostrar a les seues famílies i la resta del professorat els seus resultats i la tasca de tota una setmana, i han triat el seu favorit votant en urnes instal•lades al mateix centre, així com a través d’un codi QR. A la cita acudia la regidora d’Innovació i Atenció Ciutadana, María Jesús López, i el regidor d’Educació, que mostrava la seua satisfacció per la “gran motivació i l’elevada implicació tant d’alumnat com professorat en aquesta iniciativa. Podem estar molt satisfets i orgullosos del treball que han realitzat”, ha matisat Sánchez. 

L’alumnat dels primers cicles d’educació infantil i primària han descobert temàtiques pròpies del  desenvolupament formatiu de la infància, com són conéixer les professions, el món animal o el circ. Altres cursos més avançats han fet un homenatge a  Ramón Gómez de la Serna i a les seues gregueries, han treballat les lletres i missatges de la cançó protesta o la vida i alimentació saludable.