PAIPORTA 2030

Pla Urbà d'Actuació Municipal

Paiporta inicia el seu camí cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU

En 2015, l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, un pla d'acció que permet fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals de la globalització, posant en el centre a les persones, el planeta, la prosperitat i la pau, amb el lema de "no deixar a ningú enrere".

L'Agenda 2030 compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que fixen unes línies de desenvolupament a les quals hem d'aspirar. Per a la seua implementació, en 2019 el Govern espanyol va aprovar l'Agenda Urbana 2030, i per donar compliment als compromisos, la Diputació de València, a través del Pla d'Inversions per al bienni 2020-2021, ha inclòs l'obligatorietat d'elaborar els Plans Urbans d'Actuació Municipal (PUAM).

Aquests plans suposen una eina de caràcter estratègic local amb el propòsit d'emprendre el camí necessari per fer del municipi un lloc més habitable, just, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible dins del marc de les noves polítiques internacionals.

Objectius del Pla Urbà d'Actuació Municipal:
•    Dotar al municipi d'una planificació estratègica que incorpori els objectius establerts per l'Agenda 2030 en el marc del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
•    Disposar d'un full de ruta d'actuacions que permeta integrar les prioritats futures respecte a obres i serveis a desenvolupar a Paiporta.
•    Facilitar l'accés del municipi a convocatòries d'ajudes en l'àmbit provincial, estatal i europeu.
Paiporta ja ha iniciat aquest camí i per al procés d'elaboració del pla serà necessari comptar amb la participació ciutadana dels agents públics i privats del municipi perquè junts puguem decidir quin municipi volem.

Com traçarà Paiporta la seua Agenda 2030?

MÉS INFORMACIÓ I SUGGERIMENTS: mediambient@paiporta.es

INFORMACIÓ DE REFERÈNCIA:
•    Agenda Urbana Unió Europea

PARTICIPACIÓ

La teua opinió és important

Per a poder elaborar el pla volem comptar amb vosaltres i incorporar la vostra visió sobre el municipi tant la seua situació com les vostres preocupacions, aspiracions i demandes.

Opina i ajuda'ns a identificar els reptes de Paiporta per a l'horitzó 2030! Enquesta oberta del 15 al 31 juliol 2021 (si no pots vore el formulari, punxa ací)