08/02/2021<span style='color: #bbb'> a las 14:27</span> - Comença la substitució de totes les lluminàries dels polígons industrials de Paiporta 08/02/2021 a las 14:27

Comença la substitució de totes les lluminàries dels polígons industrials de Paiporta


L’Ajuntament inverteix 92.655,94 euros en un projecte que suposarà el canvi de 400 punts de llum per una tecnologia de major eficiència energètica i lluminositat

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha iniciat aquest dilluns el canvi de totes les lluminàries dels tres polígons industrials de Paiporta, el de l’Alqueria de Mina, La Pasqualeta i l’Estació, on ha començat la intervenció. 
En total, el consistori paiportí invertirà en aquesta actuació 92.655,94 euros i canviarà 400 punts de llum amb tecnologia de major eficiència energètica, menor consum i millor lluminositat. 

L’antic enllumenat dels polígons estava conformat per bombetes de vapor de sodi d’entre 100 i 250 watts, mentre que les que s’han començat a instal•lar són de tecnologia LED i rendeixen entre 36 i 107 watts. 

Els fons provenen de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) municipals, que tenen el seu origen en el romanent positiu de tresoreria del pressupost. La intervenció estava prevista per a 2020, però la pandèmia va retardar l’execució del projecte, ja que es va prioritzar l’atenció a l’emergència econòmica derivada de les restriccions sanitàries.

Per a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, “aquesta actuació ens permet, d’una banda, millorar els nostres polígons, fonamentals en la generació de riquesa i llocs de treball al nostre poble, i d’altra, reduir el consum i millorar l’eficiència energètica, el que també ens ajuda a frenar l’impacte sobre el medi ambient de l’activitat econòmica”.

El regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, ha recordat que, a més del canvi massiu d’enllumenat, “enguany abordarem noves millores als polígons gràcies al Pla D’Inversions 2021-2024, com són la instal•lació de càmeres de videovigilància, la construcció de carrils bici i el condicionament de noves zones verdes”. 

???????