24/11/2023<span style='color: #bbb'> a las 15:43</span> - Condemna massiva a Paiporta a la violència masclista pel 25N 24/11/2023 a las 15:43

Condemna massiva a Paiporta a la violència masclista pel 25N


La regidoria d'Igualtat ha organitzat un acte Institucional a l'esplanada del Auditori Municipal amb la lectura d'un manifest i una performance artística

Més de 400 persones han assistit a l'acte participatiu entre ajuntament, associacions, alumnat i població en general

Un dia abans del 25N, Dia Internacional contra la Violència Masclista, l'Ajuntament de Paiporta ha retut homenatge a totes les dones assassinades per violència masclista en l'últim any amb un acte institucional, la lectura d'un manifest participatiu i un emotiu acte cultural de pintura i música de violins en directe.

Durant l'acte s'ha recordat que són 118 els assassinats comesos per homes per violència masclista des de novembre de l'any passat fins hui i que, encara que alguns d'aquestes dades no es comptabilitzen oficialment com a violència de gènere són a conseqüència de la violència masclista.

Enguany, la regidoria d'Igualtat ha fet coincidir l'esdeveniment amb el Minut de Silenci que s'organitza l'últim divendres de cada mes per a condemnar la violència masclista. En aquesta ocasió dos artistes han acompanyat la lectura dels discursos, el manifest i els noms de cada víctima en un acte participatiu entre membres de l'equip de govern, la corporació local, Policia local, Consell de la Dona, associació Alleta, Bolilleres, Grup de dones Plans i altres associacions, a més d'alumnat dels instituts Andreu Alfaro i La Immaculada de Paiporta.

L'acte ha sigut inaugurat per la regidora d'Igualtat, Mª Jesús López, que s'ha dirigit als presents per a recordar la importància de continuar lluitant cada dia contra la violència masclista. “El que no es veu, no existeix i donar visibilitat a la violència masclista no és un gest, no és una imatge, és un missatge a les víctimes, als agressors i al conjunt de la societat” ha afirmat. A més, ha anunciat que l'Ajuntament de Paiporta està elaborant una ordenança municipal abolicionista de la prostitució.

A continuació, el Primer tinent d'alcalde, Vicent Císcar, ha volgut recordar que “la nostra societat té una taca que no ens deixa avançar de manera igualitària, el masclisme. Tenim molt per fer encara. Com a administració, tenim la responsabilitat i l'obligació de fer política des del compromís i amb una visió feminista per a avançar de la mà de les associacions i entitats que lluiten cada dia per acabar amb els assassinats”.

En aquesta ocasió, l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, no ha pogut assistir a l'acte per motius de salut, però el regidor Císcar ha recordat que “la seua carrera política ha estat estretament lligada a la Igualtat i les polítiques socials i que aquest tipus d'actes són per a ella i l'equip de govern actual fonamentals per a donar visibilitat a aquesta xacra”.

L'artista conceptual Paula Folch Gibert, creadora del projecte "pinteracció", ha pintat un quadre improvisat en directe seguint l'emotivitat de la música de violí de Oxana Smachylo i Viktoria Pavliv, violinistes de la Unió Musical de Paiport. Per a finalitzar, l'artista li ha entregat el quadre a la regidora d'igualtat, Mª Jesús López, perquè quede en les dependències de l'Ajuntament i totes i tots recordem que “mentre hi haja mirades atentes que lluiten contra aquesta xacra amb els ulls oberts i sense mirar per a un altre costat hi haurà esperança”.

Com cada any, la regidora de Cultura, Esther Torrijos, ha llegit l'acta amb els noms dels seleccionats pel jurat del XVI Premis de relats de narrativa curta Carolina Planells en totes les categories.

Per a acabar les Jornades del 25N a Paiporta, diumenge que ve 26 s'organitza la IV Marxa dels Pobles Contra la Violència Masclista que eixirà des de la Rotonda del carrer Benetússer a les 9.00 h fins a la plaça Camp de Túria de Massanassa. Allí la regidora d'Igualtat llegirà unes paraules al costat d'altres representants polítics d'altres municipis.