29/11/2019 - L’Alumnat de L’Horta corre la seua pròpia Marató de València 29/11/2019

L’Alumnat de L’Horta corre la seua pròpia Marató de València


Alumnat de tots els cicles d’infantil i primària, així com professorat i famílies,  han participat al Camp del Terrer en nou curses en un matí lúdic i festiu

El CEIP L’Horta ha organitzat aquest matí la seua pròpia Marató, de 421 metres i 95 centímetres, com a part de la iniciativa educativa per a escolars de la Marató de València  ‘El Maratón al Cole’.

Aquesta activitat esportiva ha estat el punt final de la unitat docent de la Marató de València que ha omplit  el centre les dues darreres setmanes d’activitats culturals, lúdiques i esportives vinculades a aquesta cursa i a la formació en els valors de l’esport i els hàbits saludables. 

“Aquesta cursa és una mostra més de com l’esport i la vida sana estan incorporats a les pràctiques i activitats habituals dels nostres centres educatius, implicant a tota la comunitat educativa. Des de l’Ajuntament continuarem treballant perquè famílies i centres docents col·laboren amb accions lúdiques i d’oci com aquesta per inculcar bones pràctiques alimentàries i hàbits saludables als nostres xiquets i xiquetes”, ha manifestat el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez.

L’Horta ha estat triat junt amb altres 32 centres de València d’entre els més de cent que es varen presentar a aquesta iniciativa. Desenes de xiquets i xiquetes han competit al llarg del matí en un total de nou curses mixtes realitzades per nivells. Part de l’alumnat repeteix experiència en curses després d’haver participat diumenge passat a la segona edició de la Cursa Escolar Caixa Rural Torrent de Paiporta. Algú d’ells fins i tot va fer podi. Professorat i famílies també han participat fent una xicoteta volta, així com en l’organització i gestió de l’esdeveniment. Totes i tots han acabat la jornada amb premi: un reconeixement en forma de medalla i una polsera de la Marató de València per la seua implicació.

“Agraïm al conjunt del professorat i a les famílies, pares i mares, la seua col·laboració amb aquesta cursa. No sols han estat hui corrent i ajudant amb l’organització, també s’han implicat les darreres setmanes amb els diferents tallers que completen ‘El Maratón al Cole’ i continuaran fent-lo el cap de setmana donant suport al conjunt de participants en la cursa de diumenge a València”, ha afirmat el regidor.

`El Maratón al Cole’ continua el cap de setmana. Dissabte, equip docent, famílies i alumnat guanyador dels concursos de dibuix i literatura, realitzats al llarg d’aquest mes,  es donaran cita a València amb la resta d’escoles i col·legis participants per a la fase final, un matí on també hi haurà jocs i activitats esportives. 

Diumenge, 1 de desembre, dia de la marató, s’ha demanat la col·laboració de les famílies per acudir al punt d’animació en el kilòmetre 34,1 del recorregut (enfront de la Conselleria de Justícia), assignat per l’organització, per motivar i animar en el tram final al grup d’atletes. L’Horta tindrà una nova oportunitat d’emportar-se premi si resulta triat com millor afició per nombre d’assistents o nivell de soroll.