18/09/2023<span style='color: #bbb'> a las 11:55</span> - L'Ajuntament de Paiporta celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Europea amb activitats per a totes les edats 18/09/2023 a las 11:55

L'Ajuntament de Paiporta celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Europea amb activitats per a totes les edats


L'alcaldessa s'ha reunit amb les regidories de Medi Ambient i Urbanisme, Policia Local, Protecció Civil i equip tècnic per a coordinar l'organització de totes les activitats.

El consistori presenta mesures permanents de mobilitat sostenible i se celebraran sortejos de material entre el 22 i el 24 de setembre.

L'Ajuntament de Paiporta, a iniciativa de la regidoria de Transició Ecològica i Medi Ambient, celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) amb activitats per a xiquets i adults, un dia sense cotxes i passejos a peu, amb bici, patinet per tot el municipi.

Óscar Pellicer, regidor de Transició Ecològica i Medi Ambient, explica el compromís de l'ajuntament de Paiporta amb la Setmana Europea de la Mobilitat, l'eliminació de barreres i la creació d'una Paiporta cada vegada més sostenible i saludable. "L'objectiu és que passejar per Paiporta siga una activitat de benestar i, per a això, és important apostar per implantar mesures sostenibles de mobilitat tant arquitectòniques i de trànsit urbà com d'hàbits de la població. Amb aquesta mena d'activitats volem convidar a la ciutadania a explorar les diferents opcions de mobilitat que ofereix la nostra localitat" afirma.

A més, l'ajuntament presenta una sèrie de mesures permanents com la conversió en zona de vianants de carrers, la construcció del pas inferior del metre amb ascensors adaptats, augmentar les zones verdes mitjançant la plantació d'arbres per a aconseguir un aire més net i una campanya de control d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda. L'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, detalla que durant els pròxims anys "una de les prioritats del consistori se centrarà a convertir Paiporta en una ciutat més verda, més sostenible i més saludable. Tenim una joia de poble i el futur ha de ser mantindre el seu encant aplicant mesures que ens permeten gaudir dels seus carrers, les seues places i els seus serveis de la manera més còmoda i saludable possible".

Durant els dies que duren les activitats els paiportins i les paiportines que realitzen dels passejos a peu i amb bici o patinet organitzats per l'ajuntament rebran regals. A més, tot aquell que vulga pot participar en el concurs de fotografia a través d'Instagram sota el lema "Paiporta Sostenible", convidant a la comunitat a capturar imatges que reflectisquen la sostenibilitat de la localitat.

La Regidoria de Medi Ambient treballa en estreta col·laboració amb altres institucions i organitzacions locals per a oferir una experiència completa durant aquesta setmana especial. Un dels esdeveniments més emblemàtics de la Setmana de la Mobilitat a Paiporta és la promoció de caminar i caminar amb bicicleta com a mitjans de transport sostenibles. Els carrers principals es tanquen al trànsit motoritzat, la qual cosa permet que vianants i ciclistes s'apoderen de la ciutat durant diversos dies. Això no sols redueix la contaminació de l'aire i el soroll, sinó que també fomenta un estil de vida més actiu i saludable.

Activitats del Cap de setmana

El Dia sense Cotxes, que es durà a terme el divendres 22 de setembre. Durant tot el dia es tanquen els carrers del centre de Paiporta al trànsit motoritzat. A partir de les 19.00 h comença la Passejada a Peu. Una caminada a peu per la ciutat que promou la mobilitat sostenible.I el diumenge 24 de setembre a les 10.00 h comença la Matinal de Bici-Patins. Una emocionant excursió amb bicicleta pels carrers del municipi. Les inscripcions per a tots dos esdeveniments estan obertes fins al mateix divendres a les 14 h a través de l'enllaç en línia, en el poliesportiu o en persona. A les 11.30 h: els més xicotets podran gaudir d'un taller per a tota la família gratuït en la Plaça Major.

INSCRIPCIÓ NECESSÀRIA PER A ENTRAR EN EL SORTEIG (OBERTA FINS Al 22 DE SETEMBRE A LES 14 h.) EN EL SEGÜENT ENLLAÇ DE LA WEB DE L'AJUNTAMENT:

https://paiporta.es/setmanamobilitat