13/09/2023<span style='color: #bbb'> a las 12:37</span> - L'Ajuntament de Paiporta dona la benvinguda a les 9 treballadores i els treballadors contractats a través del programa EXPLUS 13/09/2023 a las 12:37

L'Ajuntament de Paiporta dona la benvinguda a les 9 treballadores i els treballadors contractats a través del programa EXPLUS


Reforçaran àrees de serveis públics com a neteja, obra de paleta o jardinería

Durant les pròximes setmanes s'incorporaran altres 9 persones gràcies als Programes EMPUJU i EMDISC de la Conselleria d'Economia Sostenible

L'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor d'Economia, Ocupació i Comerç, José Antonio Redondo, han donat la benvinguda als nous treballadors i treballadors que s'incorporen a l'Ajuntament gràcies als programes EXPLUS per a la contractació de persones desocupades majors de 30 anys. Aquesta iniciativa afig un reforç de 9 llocs de treball a diferents àrees de l'ajuntament de Paiporta durant un any a través de fons compartits entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l'Ajuntament de Paiporta.

Entre els llocs que es cobriran hi ha personal de neteja, jardineria, obra de paleta, pintura i transport. “Des de l'Ajuntament estem posant en marxa mesures d'ocupabilitat i esperem que aquestes incorporacions suposen una oportunitat laboral per a aturats dins del municipi” afirma l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat. “Es tracta d'una oportunitat laboral per a aturats que puguen reforçar la seua experiència. El nostre objectiu és la creació directa de llocs de treball perquè persones desocupades tinguen una oportunitat d'adquirir experiència remunerada durant el temps que dura el programa” explica el regidor d'Economia i Ocupació, José Antonio Redondo.

Durant les pròximes setmanes s'incorporaran altres 7 persones més que cobriran llocs administratius i tècnics de l'Ajuntament a través del programa EMPUJU i altres 2 del programa EMDISC per a aturats amb discapacitat. Aquestes àrees reforçaran el servei d'Audiovisuals, Administració, Informàtica i Consergeria. En total s'incorporaran 18 treballadores i treballadors durant el mes de setembre. La inversió total d'aquests programes ha sigut de 488.500€ dels quals l'Ajuntament de Paiporta assumeix 176.400€ i la resta la Conselleria d'Economia Sostenible.

“El nostre programa de Desenvolupament de l'ocupació local inclou iniciatives que fomenten no sols les primeres experiències laborals, sinó que arriben a totes les franges d'edat i condicions de desocupació perquè no deixar a ningú arrere” afirma José Antonio Redondo. Per aquest motiu, des de la regidoria d'Economia, Ocupació i Comerç “es treballa en coordinació amb LABORA i Generalitat i en constant coordinació amb el comerç local, les entitats públiques locals i les supramunicipals”.

El programa EMPUJU té com a objectiu reduir la taxa de desocupació juvenil amb la contractació de persones menors de 30 anys per part d'entitats locals durant 12 mesos, i està promogut per Labora i finançat pel Fons Social Europeu, mentre que el programa EXPLUS és també una iniciativa de Labora per a contractar persones de 30 anys o més inscrites com a aturats. Per part seua, el programa EMDISC fomenta la inserció laboral de persones amb discapacitat que exerciran el seu treball a l'Ajuntament durant 9 mesos.