15/03/2024<span style='color: #bbb'> a las 14:24</span> - L'Ajuntament presenta la programació de l'Any Estellés a Paiporta 15/03/2024 a las 14:24

L'Ajuntament presenta la programació de l'Any Estellés a Paiporta


Activitats i tallers escolars, cal·ligrames, lectures, recitals i un concurs d'adorn de balcons faran a tot el municipi partícip de la commemoració del naixement del poeta valencià.

La regidoria de Cultura de Paiporta ha presentat hui, a l'Auditori Municipal, el programa previst per a l'"Any Estellés", en commemoració del centenari del naixement de l'autor valencià Vicente Andrés Estellés (Burjassot, 1924-1993). L'acte ha sigut presentat per la regidora de Cultura, Esther Torrijos, i la regidora d'Educació, Susana Moreno, al costat de Teresa Boix, responsable del desenvolupament d'algunes de les activitats del projecte.

Durant la presentació, s'han detallat els diversos tallers i activitats planificades per als centres educatius del municipi, les associacions locals i la població en general. També s'ha anunciat un concurs de cal·ligrames d'Estellés, adaptat a totes les edats, les obres de les quals seran exhibides en una exposició posterior.

Durant l'esdeveniment, la regidoria de Cultura al costat d'AVIVA Paiporta i l'Agència Municipal de Promoció del Valencià han obsequiat els assistents amb una llibreta il·lustrada amb poemes de l'escriptor valencià, detall del consistori, i han recordat que a la Biblioteca Municipal, María Moliner Ruiz, s'han preparat llibres i referències del poeta en un lloc visible perquè tota la població que estiga interessada tinga accés a la seua obra.

Segons explica Esther Torrijos “els tallers dirigits als xiquets i xiquetes de primària, enfocats a millorar les seues capacitats mitjançant una metodologia participativa amb exercicis dinàmics i jocs aconseguiran acostar la figura de l'escriptor valencià a l'alumnat d'una manera lúdica”.
El programa inclou iniciatives com "Estellés als Balcons", que busca adornar els balcons de la població amb teles, exhibint il·lustracions i poemes de l'autor. “La intenció és fomentar la participació activa i personalitzada d'associacions, entitats i col·lectius de tot el poble perquè el llegat d'Estellés arribe a tots els racons de la manera més artística” detalla la regidora. "Volem fomentar el gust per la poesia, la música i el ritme, animant a la lectura de textos poètics, destacant la diversitat d'expressions artístiques que reflectiran l'essència d'Estellés” afirma.

Durant els mesos de setembre i octubre es concentrarà la segona part de la programació coincidint amb el naixement de l'escriptor i poeta, el 4 de setembre de 1924. Seran dates de lectures, exposicions, espectacles, activitats, divulgació i actes en els quals tota la població podrà participar.