28/11/2023<span style='color: #bbb'> a las 14:24</span> - El CEIP Jaume I i la regidoria de Medi Ambient de Paiporta treballen junts per a estalviar energía 28/11/2023 a las 14:24

El CEIP Jaume I i la regidoria de Medi Ambient de Paiporta treballen junts per a estalviar energía


El Programa 50/50 del Pla Reacciona de la Diputació és una iniciativa per a conscienciar a l'alumnat sobre l'estalvi d'energia en gestos diaris

Este innovador projecte d'estalvi d'energia en els Centres Educatius, al qual la regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica s'ha adherit per tercer any, es desenvoluparà durant el curs 2023-2024 en el CEIP Jaume I. Es tracta d'incentivar econòmicament als centres educatius perquè estalvien energia, involucrant a estudiants, personal docent i a la comunitat escolar en general. Del total que el col·legi aconseguisca estalviar durant el curs escolar en la seua factura d'energia, l'Ajuntament de Paiporta invertirà la meitat en millores per al centre. L'altra meitat es podrà invertir en noves mesures d'estalvi energètic per a millorar la sostenibilitat del centre i reduir les emissions d'efecte d'hivernacle.

El programa se centra a conscienciar als alumnes, empoderar-los, reduir gasos d'efecte d'hivernacle, disminuir consums d'aigua, llum i gas, enfrontar el canvi climàtic i aconseguir beneficis econòmics que es reinvertiran en millores energètiques per al centre.

En l'última reunió es van abordar diversos temes, destacant les propostes d'estalvi energètic generades pels ecodelegados, encarregats d'informar la resta de l'alumnat de les mesures que es prendran. Entre les propostes seleccionades es troben prioritzar la llum natural, conscienciar sobre l'ús responsable de l'aigua, carregar els dispositius a les hores més òptimes.

A més, es van traslladar mesures adoptades en altres col·legis mitjançant un dossier al professorat, fomentant la participació activa dels estudiants.

La difusió d'informació a la resta de l'alumnat es realitzarà a través de diverses eines, com a vídeos explicatius, presentacions de PowerPoint, teatre trillo per a infantil, explicacions verbals a l'aula i altres materials gràfics.

S'iniciarà un Panell Energètic visible a l'escola, on es registraran les fites i accions implementades amb el programa 50/50. La pròxima reunió, programada per al 23 de gener de 2024, té com a objectius l'explicació del programa a la resta de l'alumnat, la implementació de mesures d'estalvi i l'inici del Panell Energètic.

El CEIP Jaume I demostra el seu compromís en la construcció d'un futur sostenible, promovent activament l'estalvi energètic i la consciència ambiental entre els seus estudiants i la comunitat escolar.

Aquest mateix projecte, que està subvencionat pel Pla Reacciona de la Diputació de València i impulsat per la Regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica Ajuntament, s'ha dut a terme el curs passat en el CEIP Ausias March i l'anterior en el CEIP L'Horta amb un estalvi total de 8.609,7 € i 9.784,3 kg de CO2 llançats a l'atmosfera.