28/03/2022<span style='color: #bbb'> a las 15:20</span> - El contenidor marró arriba a Paiporta 28/03/2022 a las 15:20

El contenidor marró arriba a Paiporta


Comença la instal·lació de les 215 unitats de recollida de la fracció orgànica i la campanya informativa a grans productors, mentre continua la formació a les escoles

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta ha iniciat aquest dilluns la col·locació dels primers contenidors de recollida de la fracció orgànica, el conegut popularment com contenidor marró. L’empresa adjudicatària del nou contracte de recollida de residus sòlids urbans portarà a terme aquest procés al llarg dels pròxims dies, que conclourà amb la col·locació de 215 contenidors.

Al mateix temps, l’Ajuntament ha iniciat una campanya informativa per a donar a conéixer l’arribada del contenidor i els residus que s’hi poden dipositar enfocada als considerats grans productors d’aquest tipus de deixalles, és a dir, negocis d’hostaleria, restauració i botigues d’alimentació.

«Sabem que l’arribada d’un nou contenidor suposa un esforç extra per a la ciutadania i per al comerç local, però estem segurs que la resposta serà bona de banda de tots», ha explicat la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, que ha visitat una de les sessions formatives al CEIP Ausiàs March, acompanyada pel primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Hisenda i Administració General, Pep Val.

La regidora ha afegit que «aquest és l’inici d’un procés llarg en què, des de l’Ajuntament, posarem tots els esforços i la pedagogia possible per a convertir en habitual un gest que pot ajudar, i molt, a tindre cura del medi ambient».

De fet, la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat va iniciar ja la setmana passada el repartiment de milers de poals i bosses compostables per a la recollida de residus orgànics a totes les escoles de la localitat, amb la col·laboració de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre).

Per a la regidora d’Urbanisme, Marian Val, «és fonamental actuar en tots els segments de població, però pensem que les xiquetes, xiquets i joves són un element clau per a que l’arribada de la fracció orgànica siga un èxit, per això hem intensificat el treball amb educadores i educadors ambientals a les escoles i instituts».

La inclusió de la fracció orgànica en la recollida selectiva de residus s’ha d’establir obligatòriament per part de les autoritats mediambientals europees abans de 2023, i suposa un pas endavant decisiu en la sostenibilitat de la vida diària a Paiporta.

En el cas particular paiportí, s’ha inclòs aquesta arribada en el nou contracte de recollida, que s’acaba de posar en marxa, i també la campanya de difusió i conscienciació sobre la necessitat de separar i reciclar els residus orgànics.