07/11/2023<span style='color: #bbb'> a las 17:05</span> - L'equip tècnic per al programa 'Paiporta sense fum' proposa els primers espais lliures de tabac 07/11/2023 a las 17:05

L'equip tècnic per al programa 'Paiporta sense fum' proposa els primers espais lliures de tabac


El programa sorgeix de la col·laboració entre l'Ajuntament de Paiporta i l'Associació contra el Càncer

La regidoria de Benestar Social, Igualtat i Salut Pública de l'Ajuntament de Paiporta ha iniciat el camí per a crear espais lliures de tabac i iniciar el programa "Paiporta Sense Fum". Aquesta iniciativa pretén aconseguir espais lliures de tabac en llocs determinats del municipi en els quals la llei no recull aquesta restricció.

L'equip de treball que està assistint a les reunions està compost per la regidora de Benestar Social, Igualtat i Salut Pública, Sari Ortí, representants de l'Associació Espanyola contra el Càncer, tècnics de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) i d'Urbanisme de l'Ajuntament, representants del Centre de Salut integrat de Paiporta, membres de la Comunitat Educativa i Policia Local.

Un dels punts més destacats és la creació de l'equip tècnic responsable d'avaluar i seleccionar els espais idonis en el municipi per a iniciar el programa. “La col·laboració activa dels membres de l'equip tècnic és fonamental per a prendre decisions informades i estratègiques en aquest sentit” afirma la regidora de Benestar Social, Sari Ortí. La iniciativa Paiporta Sense Fum té com a objectiu “promoure un ambient lliure de fum en espais públics, àrees de recreació i altres llocs estratègics de la localitat que la legislació no recull actualment com a lliures de fum però que pel seu ús o la seua ubicació haurien de protegir els no fumadors del tabac” explica la regidora.

Durant l'última reunió, celebrada a l'octubre, es va presentar oficialment l'equip tècnic que estarà a càrrec de portar avant el projecte. Aquest equip, guiat per l'Associació Espanyola contra el Càncer, aportarà la seua experiència i coneixements per a garantir l'èxit d'aquesta iniciativa que busca reduir els riscos associats al consum de tabac i promoure un estil de vida més saludable. “El tabac és el responsable de 16 tipus de càncer diferents i aquesta iniciativa pretén protegir aquelles persones que decideixen no fumar” va explicar als presents la representant de l'Associació contra el Càncer. “Este projecte busca no sols reduir l'exposició al fum del tabac, sinó també conscienciar a la comunitat sobre els perills del tabaquisme i millorar la qualitat de vida dels residents”.

El següent pas d'aquesta iniciativa serà definir quins espais són els triats per a començar amb el programa i que seran considerats aptes per a convertir-los en espais sense fum més enllà del que marca la legislació supramunicipal.