08/04/2021<span style='color: #bbb'> a las 14:53</span> - El Museu de la Rajoleria anima a la población de Paiporta a aportar fotos antiguas para ampliar su archivo fotográfico 08/04/2021 a las 14:53

El Museu de la Rajoleria anima a la población de Paiporta a aportar fotos antiguas para ampliar su archivo fotográfico


En l’actualitat més de 6.000 fotografies de la primera dècada del segle XX fins als anys 80 conformen aquest arxiu

El Museu de la Rajoleria de Paiporta, ubicat en l’antiga fàbrica de rajoles El Pilar, és un referent cultural i del coneixement a la comarca de L’Horta Sud, amb més de 200.000 visites des de la seua obertura fa vint anys.

Aquest museu etnogràfic gestiona i custodia un gran arxiu fotogràfic de Paiporta i les seues gents. Amb més de 6.000 imatges constitueix un gran document gràfic de la història del municipi.

“Gràcies a aquest vast i ric arxiu fotogràfic, d’un gran valor etnològic, a més de recuperar i mantenir molt viu el nostre passat, compartim el nostre patrimoni i llegat col·lectiu com a poble amb tota la ciutadania a través d’exposicions, publicacions i activitats”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

L’arxiu ha anat creixent gràcies a la generositat de paiportins i paiportines que comparteixen part dels seus àlbums familiars amb el Museu. Ara, amb l’objectiu de continuar fent créixer aquest valuós tresor etnogràfic, el personal tècnic del Museu fa una crida a la població paiportina i l’anima a continuar aportant noves fotografies que el completen.

La fotografia més antiga recopilada al Museu és una imatge de comunió que data de 1901. Entre les diverses instantànies podem trobar a l’arxiu escenes de la vida social de Paiporta, festes, retrats, oficis o oci i temps lliure fins als anys huitanta.

Les persones que desitgen compartir les seues fotografies amb l'arxiu han de portar-les directament al Museu, on el seu personal tècnic les digitalitzarà en el moment. Posteriorment, podran emportar-se-les novament a casa. A més, es pot sol·licitar una còpia digital de les fotografies aportades o d’unes altres proporcionant una memòria USB al personal del Museu.

A més de a través de les activitats i exposicions organitzades pel Museu, l’arxiu es pot visitar a través del web https://museudelarajoleria.paiporta.es/#/archivo-fotografico.