30/06/2020<span style='color: #bbb'> a las 14:04</span> - El Museu de la Rajoleria reprén el seu calendari expositiu amb una mostra d'alumnat i artistes locals 30/06/2020 a las 14:04

El Museu de la Rajoleria reprén el seu calendari expositiu amb una mostra d'alumnat i artistes locals


Els quadres de l’Associació de Pintors Artístics de Paiporta i de l'alumnat de l'acadèmia Pintar-te podran visitar-se fins al pròxim dia 24 de juliol

A partir del pròxim dijous, dia 2 de juliol, el Museu de la Rajoleria acollirà dues noves mostres a la seua sala d'exposicions temporals. Alumnat de l'acadèmia Pintar-te i l’Associació de Pintors Artístics de Paiporta exposen davant el públic paiportí part dels treballs realitzats al llarg del curs.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha afirmat que “és una alegria i un molt bon símptoma que un equipament cultural com el Museu de la Rajoleria reprenga la seua activitat, amb totes les mesures de seguretat, fruit del treball del personal de l'àrea de Cultura”, i ha lloat les obres exposades: “La mostra és el fruit de l'aprenentatge i l'esforç d'artistes locals que s'ha de visitar”.

El Museu reprén així la seua programació habitual, recuperant part del calendari previst per a aquesta temporada. “Tant el personal tècnic del Museu com l’àrea de Cultura feia temps que esperàvem que arribara aquest dia, per poder tornar a gaudir de l'oferta expositiva del nostre Museu i del contacte directe amb l'art i la cultura”, ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

L’Associació de Pintors Artístics de Paiporta porta exposant i col·laborant de manera consecutiva amb el Museu diversos anys. La seua professora, María José Bolos, ha seleccionat un total de 23 quadres de temàtica variada, que inclouen des de la reinterpretació de retrats de personatges de la nostra cultura popular, uns altres més tradicionals a carbó i pastís, o reproduccions dels molt recognoscibles paisatges de llum de Sorolla.

Per la seua part, l'alumnat de Pintar-te està format per xiquets i xiquetes de diverses edats a partir dels 6 anys. Aquest és el segon any que exposen els seus treballs de fi de curs. En aquesta ocasió entre els quadres trobem, per exemple, tributs a l'obra de Warhol, en pintura acrílica, o a les Menines de Velázquez, a través de la tècnica de l’estarcit.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, han visitat la sala del Museu que acollirà totes dues exposicions juntament amb la directora de l'acadèmia Pintar-te, Carolina García, i la presidenta de l’Associació de Pintors Artístics de Paiporta, Ana Baviera.

“Paiportins i paiportines podran gaudir de les obres d'alumnat infantil i adult gràcies al conveni de cessió de sales del Museu per a activitats culturals. Tenim molt de talent a Paiporta, i des de Cultura és la nostra obligació difondre'l i fomentar-lo”, ha conclòs Albalat. La mostra es podrà visitar en el Museu de la Rajoleria, a partir d'aquest dijous, fins al pròxim 24 de juliol, en l'horari habitual del Museu.