04/01/2022<span style='color: #bbb'> a las 15:08</span> - El president Ximo Puig visita Paiporta 04/01/2022 a las 15:08

El president Ximo Puig visita Paiporta


El màxim responsable del Govern valencià ha triat aquest municipi de L’Horta Sud com a exemple de treball en formació i ocupació en el dia en què s’han conegut les xifres històriques d’ocupació a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat Paiporta en la que ha sigut la primera visita institucional del màxim mandatari valencià a la localitat paiportina.

El president, que ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i per la directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, ha sigut rebut per l’equip de Govern municipal al saló de plens de l’Ajuntament, on ha signat en el llibre d'honor, mostrant el seu reconeixement cap “al poble treballador i honrat de Paiporta, al sí de l’horta sud; una comarca on batega el cor dels valencians”.

Posteriorment, Puig ha visitat el Centre Municipal de Formació Ocupacional, coincidint amb el dia en què s’han conegut les xifres de rècord històric a la Comunitat Valenciana, que tancava l’últim mes de l’any 2021 amb 2.020.055 persones treballant al nostre territori.

Paiporta ha estat triada pel cap del Consell per fer l’anunci d’aquestes xifres històriques com a municipi que exemplifica amb dades molt positives el treball i l’esforç que s’està fent a la Comunitat Valenciana per a millorar la formació i l’ocupació de la població.

"Hui és un gran dia, assistim a una dada que significa que, per primera vegada en la història de la Comunitat Valenciana, 2.020.000 persones estan treballant, i això és una gran notícia, sense obviar les dificultats que està tenint el mercat de treball", ha assenyalat el cap del Consell.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, ha manifestat la constatació de la recuperació econòmica. “Finalment, a dia de hui, hem recuperat la xifra d’atur d’abans de la pandèmia. Això mostra l’esforç que s’ha fet de part del Govern central, del Consell i, com no, des de l’Ajuntament per apostar per la formació i l’ocupació de les persones del nostre poble. Les xifres hui ens diuen que la recuperació económica és un fet”, ha expressat.

Així mateix, Puig ha ressaltat el treball conjunt de Labora i l'Ajuntament de Paiporta en favor de la creació d'ocupació. En aquest sentit, Labora ha concedit a programes d'ocupació desenvolupats per Paiporta en 2021 ajudes per un import superior als tres milions d'euros, que han beneficiat a 293 persones. I des de 2015 han sigut més de 12 milions d'euros en ajudes els aportats per Labora a iniciatives de promoció de l'ocupació, que han beneficiat a 3.565 persones.