08/05/2023<span style='color: #bbb'> a las 12:32</span> - El projecte 50-50 del CEIP Ausiàs March de Paiporta ja estalvia fins a un 18 per cent en gas, electricitat i aigua 08/05/2023 a las 12:32

El projecte 50-50 del CEIP Ausiàs March de Paiporta ja estalvia fins a un 18 per cent en gas, electricitat i aigua


L’equip energètic del centre implementa les últimes mesures per a afavorir la sostenibilitat energètica. El Pla Reacciona de la Diputació de València i la Regidoria de Medi Ambient promouen la iniciativa

El CEIP Ausiàs March de Paiporta continua millorant l’estalvi energètic gràcies al projecte 50-50 del Pla Reacciona de la Diputació de València i la Regidoria de Medi Ambient del municipi. De fet, les xifres preliminars indiquen que el centre ja ha aconseguit reduir la factura energètica un 18% en el cas del gas, un 16% en l’electricitat i un 6% en el consum d’aigua.

En la recta final del projecte, l’equip energètic continua reunint-se periòdicament per a donar a conéixer la iniciativa, proposar noves mesures d’estalvi, avaluar les que s’han posat en pràctica i implicar en el projecte a la comunitat educativa en el seu conjunt, inclòs l’alumnat, l’equip de cuina, consergeria, professorat i l’Associació de Mares i Pares de l’Alumnat (AMPA).

El Projecte 50-50 és una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València per a l’estalvi energètic i la sostenibilitat en la qual, al llarg d’un curs, els centres educatius implementen mesures de reducció de consum energètic que disminuïsquen les despeses que es generen per l’activitat del propi centre.

Al final del curs, l’estalvi es quantifica i l’Ajuntament aporta la mateixa quantitat de diners estalviats, que es divideixen en dos meitats: Una per a implantar noves mesures d’estalvi, i l’altra, per a un regal a petició del propi centre.

Amb aquest programa, s’aconsegueix una gran sensibilització de la comunitat educativa en el seu conjunt, es difonen tècniques d’estalvi i s’incentiva la participació de tota la comunitat amb un objectiu comú: millorar la sostenibilitat del dia a dia de l’escola.

La reducció del consum energètic impacta positivament en les despeses que genera el centre i en la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. De fet, el projecte 50-50 ja s’ha portat a terme al CEIP L’Horta de Paiporta, amb una reducció de la factura energètica en el seu conjunt de 1.163 euros, i de 1.350 quilos de CO2 menys llançats a l’atmosfera.