24/05/2023<span style='color: #bbb'> a las 12:25</span> - El projecte TU KÈ? plena l’Auditori Municipal de Paiporta 24/05/2023 a las 12:25

El projecte TU KÈ? plena l’Auditori Municipal de Paiporta


L’espectacle ha reunit 201 alumnes de 4 centres de Castelló, Alacant i València

El projecte TU KÈ? es tracta d’una trobada educativa/musical on les i els estudiants, amb els ukeleles i la seua veu. És un projecte centrat en els nivells de Secundària i Batxillerat i que inclou les diferents propostes que treballen a l'aula de música (Orff, Ukelele, Percussió Corporal, Cant, creativitat, composició, balls, etc.), tot amb un clar objectiu final que és la posada en escena.

El curs passat es va realitzar la II edició de la trobada, participant més de 140 alumnes i amb la novetat de que l’alumnat li han posat el nom amb el que hui coneixem al projecte: TU KÈ?. Les lletres signifiquen “Trobada d'Ukelele” i l’interrogant del final simbolitza mig cor, incloent així l’última paraula d’aquest projecte que és “Cor”.

Aquest any s'està celebrant la III edició, i s’ha augmentat el nombre de participants. L’espectacle al l’Auditori Municipal de Paiporta ha reunit 201 alumnes de 4 centres: IES Vall d’Alba (Castelló), IES Josep Iborra de Benissa i IES Teulada (Alacant) i nosaltres, l’IES La Sénia (València). Amb aquesta edició han sigut presents cinc llengües (valencià, castellà, anglés, italià i francés) en les cançons que s'han interpretat.

Entre les interpretacions va destacar la cançó composta pel professorat de l'IES La Sénia sobre el projecte Pigmalió, una iniciativa d'investigació i innovació educativa que treballa la comunicació i acompanyament a l'hora del pati entre alumnat de més edat, de tercer i quart d'ESO, i el més xicotet, de primer d'ESO, a través de jocs i converses.