20/12/2019 - Comencen les obres per a instal·lar el transformador del Mercat municipal de Paiporta 20/12/2019

Comencen les obres per a instal·lar el transformador del Mercat municipal de Paiporta


La Generalitat inverteix 68.206,22 euros en la finalització de l'obra, que permetrà posar en marxa la climatització i millorarà les condicions de venedores, venedors i clientela

El Mercat Municipal de Paiporta veurà solventada en pocs mesos la manca de centre de transformació de potència elèctrica, un error en el projecte inicial que no ha permés que la infraestructura funcione al 100% des de la seua obertura, al mes de març de 2016. Aquesta setmana s'ha signat tota la documentació pertinent, i en pocs dies començaran les obres, en les quals la Generalitat inverteix 68.206,22 euros (IVA inclòs).

A l'acte de signatura han assistint l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martin, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, la regidora d'Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez i el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val.

“Esperem que aquesta obra done un nou impuls al Mercat municipal i que, amb les iniciatives per a 2020 que estem planificat i amb totes les prestacions que donarà el centre de transformació, aconseguim revitalitzar un espai fonamental per a la vida de les paiportines i els paiportins, un lloc amb productes frescos de qualitat i amb el tracte proper i personal que sols el comerç local pot oferir”, ha explicat la regidora d'Economia, Beatriz Jiménez.

Per a l'alcaldessa, Isabel Martín, es dona solució “a un error gravíssim en el projecte” del Plan Confianza de Camps, en una obra que “el govern anterior no va saber ni va poder acabar, i que ha fet molt de mal als i les comerciants del mercat, arraconats primer durant anys a la plaça 3 d'Abril, i que ara treballen de valent per a eixir endavant”. El transformador, ha conclòs Martín, “millorarà les condicions de la gent que hi treballa i també de la clientela”.

La falta de centre de transformació al Mercat no permetia, per exemple, fer servir la climatització de l'edifici. Tots aquests problemes, que tenen el seu origen en el fet que el projecte no contemplava la necessitat de transformador, tenen els dies contats.