17/06/2024<span style='color: #bbb'> a las 12:19</span> - Èxit de participació en la Primera Trobada d'Associacions a Paiporta amb 14 entitats i més de 600 visitants 17/06/2024 a las 12:19

Èxit de participació en la Primera Trobada d'Associacions a Paiporta amb 14 entitats i més de 600 visitants


La passada tard del divendres, més de 600 persones es van congregar en la nova plaça de l'Església de Paiporta per a participar en la Primera Trobada d'Associacions, un esdeveniment organitzat per la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament. La iniciativa té com a objectiu “donar visibilitat a les entitats locals sense ànim de lucre que contribuïxen a la vida i cohesió del poble, oferint servicis socials que transcendixen la seua activitat principal” explica la regidora de Participació, M° Jesús López.


L'acte va ser inaugurat per la regidora de Participació que va agrair el bon acolliment d'esta iniciativa que espera es repetisca cada any per a donar veu a l'associacionisme. I a les 22 la clausura va ser a càrrec de per la regidora i del primer tinent d'alcaldia, Vicent Ciscar, que van agrair la participació i la implicació de totes i tots en el qual “segur serà una trobada anual d'associacions que anirà creixent cada vegada més “.


Va destacar la col·laboració de Música Pel Clima, que va proporcionar un escenari solar per a les presentacions en el qual cada associació va tindre l'oportunitat de mostrar la seua labor a través de lectures, discursos, material audiovisual i mostres dels seus objectius. El tancament de l'esdeveniment va ser emocionant, amb un grup de rock format per alumnes de l'IES La Sénia que van oferir un mini concert per als assistents, tancant així una jornada plena de diversitat i compromís comunitari.


“Ha sigut un verdader èxit de participació que demostra el valor i la importància de les associacions locals a Paiporta” afirma M° Jesús López. “Des de l'ajuntament volem donar suport i suport al teixit associatiu del poble perquè presten un servici social imprescindible que cohesiona a la població i és inavaluable” afirma.


Durant la jornada, es van repartir quadernets informatius amb una xicoteta mostra de cada associació, més de 400 motxilles i informació municipal en forma de margalló de cartó. A més, durant tota la vesprada va haver-hi tallers infantils, pintacares i demostracions de bolillos, material de tir amb arc, classes virtuals interactives de música, demostracions sobre estalvi energètic i molta informació sobre la labor de totes les associacions participants. 


En total van ser 14 associacions locals amb 14 carpes i un escenari central amenitzat per una presentadora que els va anar donant pas una a una. 


Les associacions participants van ser:

Associació Bolilleras de Paiporta

ALDIS, associació de Persones amb Discapacitat, 

Junta Local de la Associació Espanyola Contra el Càncer 

ACASI, Associació Contra els Abusos Sexuals en la Infància

Arquers del Trambuc

Xarxa Comunitària de Paiporta  

Grup Scout Gaia 

Associació Cultural El Barranc 

Comunitat Energètica Paiporta  

INTERAMPA Paiporta 

Unió Musical de Paiporta 

La Creu Roja a l'Horta Sud 

Associació de Jubilats i Pensionistes 

Música pel Clima