10/06/2024<span style='color: #bbb'> a las 13:36</span> - Finalitzen les obres de millora de la mobilitat i seguretat viària amb quatre noves rotondes, eliminació de semàfors i adequació del carril bici 10/06/2024 a las 13:36

Finalitzen les obres de millora de la mobilitat i seguretat viària amb quatre noves rotondes, eliminació de semàfors i adequació del carril bici


Les quatre zones d'intervenció són concretament al carrer Montgó i carretera d’Albal; carrer Sant Ana i carrer Maestro Serrano; carretera Benetusser i carrer Ausias March; carretera Picanya i carrer Sant Antoni

L'Ajuntament de Paiporta anuncia la finalització de les obres de millora urbana de quatre interseccions del municipi. Este ambiciós projecte ha inclòs la construcció de quatre noves rotondes, l'eliminació de semàfors que generaven importants retencions, la qual cosa redundarà en una notable millora del trànsit i la mobilitat en la zona i l'adequació i desviament del carril bici al carrer Montgó que desplaçarà el seu traçat per la zona verda confrontant per a protegir els usuaris d'este carril del trànsit rodat.

Les quatre noves rotondes permeten una circulació més fluida i segura, beneficiant tant a conductors com a vianants. Amb estes adequacions els vianants guanyen en seguretat i mobilitat en ampliar-se voreres i passos de zebra, tal com expliquen des de la Policia local. A més, l'eliminació dels semàfors aconseguix una disminució dels sorolls i la contaminació, ja que li'ls cotxes estan un menor temps parats. D'altra banda, les rotondes compten amb un paviment especial xafable, dissenyat per a ser utilitzat per vehicles de gran grandària en situacions de necessitat i girs excepcionals, segons detalla el regidor d'Urbanisme, Alejandro Sánchez.

Adequació carril bici

Dins del mateix projecte, s'ha dut a terme l'adequació del carril bici, amb l'objectiu d'augmentar la seguretat per als ciclistes. El carril bici es desvia per a separar-lo de la carretera i de la resta del trànsit rodat, minimitzant així els riscos per als seus usuaris. "Els usuaris de la bicicleta mereixen un carril segur per a poder moure's d'una manera sostenible pel municipi," afirma Vicent Ciscar, alcalde accidental de Paiporta.

Estes millores reflectixen el compromís de l'Ajuntament de Paiporta amb la seguretat viària i la promoció de mitjans de transport sostenibles. L'eliminació dels semàfors, que solien provocar retencions, juntament amb la instal·lació de les noves rotondes i l'adequació dels punts més sensibles del carril bici, contribuïx a una circulació més ordenada i eficient.

Així mateix, l'adaptació del carril bici és un pas significatiu cap a la creació d'una infraestructura més segura i accessible per a tots els ciclistes del municipi. “La separació del carril bici del trànsit rodat respon a una demanda creixent de major seguretat per als usuaris de bicicletes, fomentant així el seu ús com una alternativa sostenible de transport” explica el regidor.