07/11/2018 - L'Ajuntament de Paiporta invertirà 520.000 euros en una nova zona verda al Carrer Sant Ramon 07/11/2018

L'Ajuntament de Paiporta invertirà 520.000 euros en una nova zona verda al Carrer Sant Ramon


L'Ajuntament de Paiporta ha fet efectiva aquest dimecres l'expropiació del solar del Carrer Sant Ramon. Amb el pagament del preu estipulat, el consistori municipalitza un espai en què construirà una nova zona verda de 2.266,04 metres quadrats. El pressupost per a executar el projecte d'aquesta zona verda, una reivindicació històrica de la ciutadania dels barris Sant Ramon i Picanyer, serà de 250.597,09 euros. Aquesta quantitat, sumada a la de l'expropiació, de 269,015,07 euros, dóna un total de 519.612,16 euros d'inversió. Si els procediments segueixen el curs i els ritmes normals, les obres començaran en la primavera de 2019.

El procediment per a expropiar aquest solar i construir una nova zona verda per al poble s'ha realitzat per procediment d'urgència, en un any i mig, ja que el projecte estava redactat, i donades les contínues peticions del veïnat del barri, un dels més densament poblats de Paiporta i, alhora, menys dotats d'equipaments públics per a l'esplai.

La nova zona verda comptarà amb arbrat, una zona de jocs infantils amb bancs el·líptics al voltant, i una pèrgola per a fer ombra. Hi haurà també un segon espai destinat a la tertúlia i la socialització dotat amb bancs i ombra, que proporcionaran els arbres que es plantaran, de diferents espècies.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha qualificat aquest dia com “històric” per a les veïnes i veïns de Paiporta. “Atenem una petició veïnal justa que existeix des de fa dècades als barris de Sant Ramon i Picanyer, i que cap govern anterior havia sigut capaç de satisfer, malgrat les contínues peticions del veïnat”.

L'alcaldessa ha afegit que “gràcies a la bona gestió econòmica de l'Ajuntament i al sanejament dels comptes públics que hem portat a terme des de 2015, amb la reducció del deute a zero i un romanent positiu de tresoreria ample, podem fer front a projectes ambiciosos i que milloren la vida de les persones dia a dia”, ha explicat la dirigent paiportina.

“Potser no farem obres faraòniques, mal planificades i a mitjant acabar, com són el Centre Cultural i el Mercat Municipal que, a més, es carregaven al pressupost de la Generalitat, i no al de l'Ajuntament. Però a poc a poc, amb projectes mitjans i menuts però efectius, estem millorant el patrimoni de totes i tots, ara amb 2.300 metres quadrats més de zona verda per al poble”, ha conclòs l'alcaldessa.