25/01/2023<span style='color: #bbb'> a las 14:17</span> - L'alcaldessa de Paiporta i el regidor d'Educació conviden a l'alumnat paiportí a conéixer el funcionament de l'ajuntament 25/01/2023 a las 14:17

L'alcaldessa de Paiporta i el regidor d'Educació conviden a l'alumnat paiportí a conéixer el funcionament de l'ajuntament


El col·legi La Immaculada ha sigut el primer centre que ha visitat l'Ajuntament de Paiporta enguany, coincidint amb el dia internacional de l'Educació. Durant tot el 2023, els alumnes i les alumnes de tots els centres educatius recorreran les instal·lacions municipals per a conéixer més de prop el funcionament de la política local.

Els xiquets i xiquetes de primària del Col·legi La Immaculada han visitat l'Ajuntament de Paiporta guiats pel regidor d'Educació, Alejandro Sánchez, i l'alcaldessa, Maribel Albalat, que els han acompanyat i explicat el funcionament de les dependències municipals i de la política local. Els i les escolars han visitat l'Oficina UNICA, on han aprés que la ciutadania pot fer molts dels seus tràmits de manera electrònica per a agilitzar el treball, estalviar recursos, reduir l'ús de paper i facilitar als paiportins i paiportines la comunicació amb l'ajuntament. Després han visitat el Saló de Plens en el qual l'alcaldessai el regidor d'Educació els han explicat més profundament el funcionament de la política local.

Aquesta iniciativa permet als més xicotets i xicotetes dels diferents centres educatius conéixer el funcionament de l'administració pública de primera mà i d'una manera lúdica i pedagògica. "És important despertar la inquietud pel funcionament de la institució i dels diferents departaments perquè els xiquets i xiquetes es puguen formar una consciència cívica basada en la seua pròpia experiència", ha explicat el regidor d'Educació, Alejandro Sánchez. Les preguntes que han pogut plantejar tant a l'alcaldessa com al regidor d'Educació els han servit per a saber més sobre el seu municipi i despertar una curiositat pel funcionament de l'administració i dels seus treballadors.