22/05/2020<span style='color: #bbb'> a las 16:06</span> - La Biblioteca Pública de Paiporta i el Museu de la Rajoleria reobrin les seues portes 22/05/2020 a las 16:06

La Biblioteca Pública de Paiporta i el Museu de la Rajoleria reobrin les seues portes


Dilluns que ve, dia 25 de maig, aquests dos espais culturals tornaran a acollir a la població de manera presencial

La Regidoria de Cultura reobrirà les portes del Museu de la Rajoleria i la Biblioteca Pública María Moliner Ruíz de Paiporta a partir del pròxim dilluns, dia 25 de maig. La decisió s'ha pres després de múltiples reunions amb el personal de l'àrea i després de condicionar tots dos espais amb totes les garanties de seguretat higièniques i sanitàries.

L'activitat de la Biblioteca es limitarà al préstec i devolució d'obres i altres materials. L'horari serà l'habitual en aquesta època de l'any, de 9 del matí a 20 hores de la vesprada, de dilluns a divendres, i de 9 a 13 hores els dissabtes. A més, per a facilitar la recollida d'exemplars, es podrà realitzar reserva prèvia, així com per a la renovació de les obres i materials prestats. Per a això estarà disponible el telèfon de la Biblioteca 963971533, el correu electrònic biblioteca@paiporta.es, així com la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana.

Les persones usuàries disposaran de dispensadors de gel hidroalcohòlic per a desinfectar-se les mans i l'ús de mascaretes serà obligatori quan no es puga guardar la distància mínima de seguretat de 2 metres. El material retornat serà sotmés a una quarantena de 14 dies per a oferir les màximes garanties de seguretat sanitària.

Quant al Museu de la Rajoleria, aquest espai cultural reobrirà tant la seua sala d'exposicions temporals com la sala d'exposicions permanents, que ensenya la mostra etnogràfica del municipi. Igual que la Biblioteca, mantindrà el seu horari habitual, de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 hores i de 16.30 a 19 hores, i dissabtes de 10 del matí a 13 hores.

En el cas del Museu, i com recomana la normativa, es limita l'aforament de les sales a un terç. Les visites permeses són individuals, és a dir, d'una única persona o unitat familiar o de convivència anàloga.

Per a la visita a tots dos espais, des de Cultura es prega a totes aquelles persones que desitgen realitzar una visita el compliment de totes les normes de seguretat i higiene, així com un comportament responsable i respecte cap a la resta. Per a ajudar al correcte seguiment i compliment de les mesures, tant la Biblioteca com el Museu disposaran de cartells i senyalització que informaran i recordaran a usuaris i usuàries aquestes normes.

Propostes culturals també durant el confinament

Des que va tancar les seues portes el Museu s'ha traslladat a les xarxes socials, obrint una finestra a tots els seus usuaris. Recomanacions d'activitats i visites virtuals a altres museus, propostes didàctiques i audiovisuals, o la iniciativa #joemquedeacasapaiporta, que compartia en l'Instagram del Museu el dia a dia a casa de la població paiportina, són un exemple.

A més, el passat dia 18 de maig, el Museu de la Rajoleria se sumava a la celebració a distància de la celebració del Dia Internacional dels Museus, amb activitats com un scape room virtual, que convidava als participants a realitzar una visita virtual per les seues sales i col·leccions per a descobrir un robatori entre els seus murs, o el 'Quiz de Museus de L'Horta', organitzat per l'Agrupació de Museus de L'Horta i que proposava un trivial de preguntes i respostes per a conéixer curiositats d'aquests museus.

Per part seua, la Biblioteca també ha tractat de mantenir-se activa per a no perdre el contacte amb usuaris i usuàries. Per a això, han atés en línia totes les consultes que ha anat realitzant la ciutadania. També s'ha facilitat l'accés a llibres o revistes a través de la plataforma en línia eBiblio. Finalment, la presència de la Biblioteca en les xarxes ha sigut intensa, amb iniciatives com vídeo narracions, recomanacions de lectures o propostes de biblioteques i lectures en línia.