19/01/2023<span style='color: #bbb'> a las 18:17</span> - La Regidoria d'Educació de Paiporta invertirà pressupost propi per a assumir els costos de millora d'acabats de la reforma integral del CEIP Jaume I 19/01/2023 a las 18:17

La Regidoria d'Educació de Paiporta invertirà pressupost propi per a assumir els costos de millora d'acabats de la reforma integral del CEIP Jaume I


El regidor d'Educació, Alejandro Sánchez, es reuneix amb la direcció del centre i l'AMPA per a explicar quines són les millores que assumirà l'Ajuntament en aquesta última fase de les obres del centre que acabaran durant el primer trimestre de l'any.

Després de l'última reunió que l'alcaldessa, Maribel Albalat, i el regidor d'Educació, Alejandro Sánchez, van mantenir amb l'arquitecte municipal i la direcció de l'obra està previst que les obres de reforma integral del CEIP Jaume I finalitzen durant el primer trimestre de l'any. És el primer projecte de reforma del Pla Edificant de Conselleria i s'està executant en termini “gràcies a la implicació de la Regidoria d'Educació de Paiporta tant en la supervisió del procés com a l'hora d'assumir els sobre costos que es poden anar generant segons van avançant les obres”, assegura Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta.

“Volem aconseguir que a més de la funcionalitat, l'edifici adquirisca un aspecte modern que reflecteix les millores que s'han fet, uns acabats que donen la sensació de qualitat que la reforma ha donat al nou *CEIP Jaume I” afirma el regidor, Alejandro Sánchez. Per a aquest fi, el consistori assumirà una nova inversió per a la qual ja s'han començat a tramitar tots els passos administratius necessaris i així li ho han traslladat a la directora del col·legi, Mónica Huertas, i la presidenta de l'AMPA, Dania del Mar, en una reunió informativa. Ambdues es mostraven molt “agraïdes per l'esforç que està fent l'Ajuntament de Paiporta i la Regidoria d'Educació des del començament del projecte tant amb el lloguer d'un nou espai perquè els alumnes pogueren continuar les seues classes amb normalitat com per aquesta nova inversió que eixirà del pressupost de la regidoria per a reforçar els acabats”.

Les obres ja estan en la seua última fase mancant alguns detalls que s'han anat observant durant el procés. La més destacable és l'arranjament de tots els revestiments de parets i els seus acabats, allisant i pintat d'aquestes per a netejar-los d'imperfeccions, pintura en mal estat o materials pegats. També se substituiran tots els armaris de les classes, comprant per part de l'Ajuntament els nous armaris que Conselleria està instal·lant en els nous col·legis i instituts de la Comunitat. A més, es retiraran els sòcols i es posarà linòleum de color que d'un aspecte sanejat. Finalment, s'ha plantejat guanyar espai a l'entrada del col·legi perquè siga més accessible i no s'acumulen els i les estudiants en entrar o eixir de les classes.
Per això, la Regidoria d'Educació ha volgut supervisar aquesta fase i han visitat les obres en diverses ocasions i estan en constant comunicació amb la direcció del projecte per a ultimar alguns detalls i afegir millores en tot el procés. “Volem oferir unes instal·lacions no sols reformades sinó adaptades a les necessitats de l'alumnat i el professorat del centre i, per això, és important supervisar tot el procés per a anar adaptant-lo, canviant o afegint tot el necessari” explica Alejandro Sánchez. La inversió total del projecte del col·legi és d'1,5 milions d'euros per a material de condicionament interior i exterior del centre, millorar l'accessibilitat i reforçar la seguretat.