11/01/2024<span style='color: #bbb'> a las 13:15</span> - La III Edició de Passaport Lector a Paiporta està ja consolidada com a èxit de foment de la lectura 11/01/2024 a las 13:15

La III Edició de Passaport Lector a Paiporta està ja consolidada com a èxit de foment de la lectura


La Regidoria de Cultura i la Biblioteca María Moliner Ruiz de Paiporta han iniciat a la tercera edició de Passaport Lector, una exitosa iniciativa que busca fomentar la lectura entre els joves del municipi. Aquest programa, organitzat en col·laboració amb la Fundació Full, presenta un emocionant repte per mesos que involucra a estudiants d'Infantil i segon cicle de Primària.

La Biblioteca María Moliner Ruiz ha distribuït els passaports en els centres educatius paiportins, permetent que els alumnes se submergisquen en un viatge literari únic. Cada mes, la biblioteca planteja reptes de lectura relacionats amb temàtiques específiques. Des de filosofia i ment fins a idiomes, històries del món, ecologia i medi ambient i llibres sobre sentiments. Els i les estudiants hauran de trobar lectures que aborden cada tema proposat.

La gran novetat d'enguany és l'adaptació de l'activitat per a diferents edats, amb reptes grupals o individuals segons el cicle escolar. A més, la culminació d'aquest viatge literari tindrà lloc al juny amb una festa de fi de passaport, on s'entregaran diplomes i premis a tots els participants.

La regidora de Cultura, Esther Torrijos, destaca la consolidació de la iniciativa a Paiporta i ressalta que aquest mes de gener comença el primer repte, centrat en la filosofia i la ment. "Passaport Lector s'ha convertit en una experiència enriquidora i molt divertida per a la joventut i una manera diferent de conéixer les biblioteques i el seu funcionament", afirma Torrijos.

La inscripció per als col·legis participants ja està tancada, però la regidoria informa que qualsevol xiquet o xiqueta que vulguen participar encara pot fer-ho sol·licitant el seu passaport a la Biblioteca María Moliner Ruiz durant cada mes que dure l'activitat.
"Convidem a tots els xiquets i xiquetes de Paiporta a formar part d'aquesta aventura literària i a descobrir la màgia de la lectura a través del joc i la curiositat", anima Esther Torrijos, reiterant l'èxit de l'any anterior i l'expectativa d'una participació encara major en aquesta tercera edició de Passaport Lector.