17/01/2023<span style='color: #bbb'> a las 13:30</span> - La iniciativa de foment de la lectura impulsada per la Regidoria de Cultura i la Fundació Full comença la II Edició de Passaport Lector amb el primer repte “Història d'un viatge” 17/01/2023 a las 13:30

La iniciativa de foment de la lectura impulsada per la Regidoria de Cultura i la Fundació Full comença la II Edició de Passaport Lector amb el primer repte “Història d'un viatge”


La Biblioteca Pública María Ruiz Moliner de Paiporta ja ha repartit els passaports en els centres educatius paiportins a l'alumnat d'Infantil i de segon cicle de Primària del municipi.

Els alumnes i les alumnes dels centres educatius de Paiporta podran complir diferents reptes de lectura que cada mes se'ls plantegen des de la Biblioteca María Moliner Ruiz. Es tracta de trobar lectures que continguen d'alguna manera la temàtica que es proposa cada mes i anar segellant els seus reptes en retornar els llibres que hagen adquirit. Hi haurà un total de cinc reptes, un per cada mes fins a maig i en finalitzar tot el cicle se celebrarà una gran festa final per a celebrar els assoliments lectors i que els més xicotets i xicotetes hagen gaudit d'aquest viatge literari durant tot el curs. Cada cicle escolar adaptarà l'activitat a les diferents edats i hi haurà reptes grupals o individuals.

Els reptes previstos per al que queda de curs comencen aquest mes amb ‘Història d'un viatge’ amb la cerca de llibres marcats per un viatge, siguen biografies de personatges, novel·les històriques o ficció. En el febrer amb ‘Mons en vinyetes’ i la cerca del còmic infantil i juvenil. Per a març els estudiants i les estudiants s'envoltaran de ‘Llibres per l'ecologia’ relacionats amb la naturalesa, els animals, les plantes i la responsabilitat ecològica dels humans amb l'entorn. Ja a la primavera, la paraula clau triada serà ‘Blava’ amb obres que continguen el color blau com a protagonista. I l'últim repte serà al maig tancant aquesta segona edició del Passaport Lector amb la Ciència com a protagonista.

El passat 12 de desembre es va tancar la inscripció, però si algun estudiant vol participar pot sol·licitar-lo a la Biblioteca María Moliner Ruiz durant cada meso que dura l'activitat. “Es tracta de fomentar la lectura i cada jove pot despertar la seua curiositat i gust literari en diferents moments” afirma la regidora de Cultura, Esther Torrijos. A més, explica que l'any passat “la iniciativa va tindre molt bon acolliment amb una gran participació, així que enguany animem als xiquets i les xiquetes de Paiporta a formar part d'aquest projecte tan bonic i viatjar junts a través de les lletres”.