12/09/2022<span style='color: #bbb'> a las 13:15</span> - L’oferta del Programa per a l’Envelliment Actiu de Paiporta es multiplica 12/09/2022 a las 13:15

L’oferta del Programa per a l’Envelliment Actiu de Paiporta es multiplica


La Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública incrementa de 6 a 18 tallers per a persones majors gràcies a la formació de monitores i monitors voluntaris. Les inscripcions comencen aquest dilluns

La inscripció per als tallers per a l’envelliment actiu de Paiporta s’ha iniciat aquest dilluns amb importants novetats en l’oferta. De fet, la Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública ha multiplicat per tres el nombre de tallers del programa. Així, es passa de sis activitats a 18. Entre les novetats més destacades hi ha Club de lectura, espart, punt de creu, senderisme o petanca.

Les inscripcions per a aquests tallers es pot formalitzar a l’espai Paiporta Conviu, al carrer Mestre Serrano número 23, fins al pròxim 16 de setembre, de 9.00 a 14.00 hores.

Per a l’alumnat de cursos anteriors, el període es perllonga fins al 23 de setembre. Les places, en tots els casos, s’adjudicaran per rigorós ordre d’inscripció.

L’increment de l’oferta ha sigut possible també gràcies a la creació d’un programa de formació de voluntariat dins del propi programa d’envelliment en els últims mesos, iniciativa que ha motivat, a més, la creació d’una Xarxa del Voluntariat de Paiporta que donarà cobertura a les noves activitats del Programa.

El regidor de Benestar Social de Paiporta, Rafa Gadea, ha explicat que «l’increment d’oferta i de places per al Programa d’Envelliment Actiu reflexa l’aposta de l’equip de govern i de la Regidoria de Benestar Social pel foment de la salut de les persones majors des d’un punt de vista preventiu i comunitari, ja que aquestes activitats milloren la socialització, combaten la soledat i suposen un estímul i una motivació per a l’alumnat».

Gadea ha animat a la població paiportina a prendre part en un programa «pensat per a millorar la qualitat de vida de les persones majors, el seu benestar i les seues relacions socials» que «té nous al·licients gràcies a les persones voluntàries que ens ajudaran a enriquir la varietat del Programa».

L’oferta del Programa per a l’Envelliment Actiu de Paiporta manté les activitats de passades edicions, és a dir, els tallers de manteniment de la memòria, informàtica, artteràpia, ioga i estiraments, taitxí i mindfulness i teatre.

A aquests sis tallers se sumen, amb diferents horaris, iniciació a la informàtica, mandales, club de lectura, taller d’espart, punt de creu i costura creativa, jocs educatius, lletres i números, senderisme I i II, marxa nòrdica, horta i petanca. Els nous tallers tindran lloc a l’espai Paiporta Conviu, la llar de la tercera edat i, també, a l’aire lliure.