13/11/2020<span style='color: #bbb'> a las 14:36</span> - L'OMIC recupera més de 24.000 euros per a les consumidores i consumidors de Paiporta al 2020 13/11/2020 a las 14:36

L'OMIC recupera més de 24.000 euros per a les consumidores i consumidors de Paiporta al 2020


El servei municipal gratuït presenta 175 reclamacions per a defensar els drets de la ciutadania, amb especial incidència en casos amb companyies de telefonia

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de Paiporta ha recuperat un total de 24.641,28 euros en consultes, denuncies, queixes i reclamacions presentades per consumidores i consumidors de Paiporta al llarg de l'any 2020. Així es desprén de l'informe presentat pel personal tècnic que atén aquest servei públic i gratuït, situat al Centre de Formació Ocupacional, al carrer Santa Anna, 35.

D'acord amb les xifres de l'OMIC, fins a novembre, a petició de la ciutadania, s'han presentat 175 reclamacions en múltiples sectors, s'han fet 10 consultes i s'ha elevat una queixa formal. Les reclamacions es reparteixen en un 24% a empreses de telefonia, un 12% en el sector de transports, un 10,9% en agències de viatges, un 3,4 en electrodomèstics i un 2,9% en pell, textil i calcer, entre d'altres àmbits amb menor incidència.

Per a la regidora d'Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, “la quantitat recuperada és el fruit del treball ben fet pel personal tècnic que s'ocupa d'aquest servei que presta l'Ajuntament, i que té la missió de garantir els drets de la ciutadania a l'hora de consumir i frenar els abusos que, massa sovint, es produeixen, a més de mediar quan apareix un conflicte”.

Jiménez, a més, ha animat a la ciutadania a reclamar els seus drets quan troben que han sigut vulnerats: “Els procediments no han d'acabar necessàriament en litigis i conflictes i, en aquest sentit, s'ha de destacar el paper de mediació que es pot exercir, i que pot aclarir malentesos i permetre recuperar diners de productes o serveis prestats de manera deficient”.

De les 175 reclamacions presentades, l'OMIC ha recuperat 5.468 euros en queixes a agències de viatges, 6.000 a entitats financeres i bancs, 3.368,29 a empreses de telefonia, 2.751 a empreses de transport, i quantitats ressenyables en vehicles i automòbils (850 euros), assegurances (900 euros) o electrodomèstics (948 euros).

En l'apartat de les consultes, i per sectors, també han sigut les més nombroses les relacionades amb el sector de la telefonia i les telecomunicacions (40%), seguides de la vivenda (20%), electròdomèstics (10%) i altres béns i serveis.

L'OMIC és un servei públic i gratuït que té com a objectius principals la informació i assessorament a consumidors, consumidores i usuàries en matèria de consum, atendre consultes, reclamacions o denúncies, exercir la mediació en els conflictes que puguen sorgir entre les parts amb motiu de relacions de consum que siguen de competència municipal per raó de matèria o territorialitat i la tramitació de les reclamacions. Físicament, es troba a disposició de tota la ciutadania de Paiporta al Centre de Formació Ocupacional (Carrer Santa Anna, 25), i en el telèfon 963972474.