06/05/2022<span style='color: #bbb'> a las 14:50</span> - La paiportina Esther Paredes acosta al Museu de la Rajoleria l’expressió artística com a ferramenta per combatre el dolor i la fibromiàlgia 06/05/2022 a las 14:50

La paiportina Esther Paredes acosta al Museu de la Rajoleria l’expressió artística com a ferramenta per combatre el dolor i la fibromiàlgia


La polifacètica artista paiportina mostra amb ‘No mires el teu dolor, mira el teu art’ els diferents estats d’ànims i sensacions que travessa, a través de la creació i l’ús de diferents tècniques artístiques

El Museu de la Rajoleria ha acollit la inauguració de l’exposició de la paiportina Esther Paredes, ‘No mires el teu dolor, mira el teu art’.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, la regidora, Esther Torrijos, així com altres membres de la corporació municipal que, de la mà de l’autora, visitaren la mostra endinsant-se en cadascuna de les històries darrere de les peces exposades.

Aquesta polifacètica artista –escriptora, guionista, etc.- utilitza el seu art com a medicina i ferramenta per a conviure amb la fibromiàlgia que li diagnosticaven fa un any, al mateix temps que visibilitza la malaltia.

Per a l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, “Esther Paredes és una dona admirable. En moments complicats ha sabut tirar endavant i treballar les seues circumstàncies des del positivisme, la constància i l’art. Ha fet d’un problema una proposta artística increïble, treballant no només pel seu propi benestar personal, sinó també visibilitzant una realitat i compartint-la”.

Per la seua banda, la regidora de Cultura, Esther Torrijos, elogiava la “pedrera d’artistes paiportins i paiportines, amb molt de potencial”, destacant “el nostre deure com a institució de donar-vos veu i visibilitat. Esther forma part d’eixa gran pedrera i la seua obra és un cant a la vida i a la capacitat de transformar el dolor i convertir-lo. És un exemple de superació i positivisme i li agraïm enormement que haja volgut compartir el seu gran treball amb totes i tots nosaltres”.

L’exposició fa un recorregut per l’estat emocional i físic de l’artista a través de les imatges plasmades amb diferents tècniques artístiques: brodat, teixit, gravat, fotografia, dibuix, escriptura... Esther Paredes intenta allunyar-se del dolor crònic creant peces on es redefineix i es retroba amb si mateixa i amb la vida. Puntades, traços i nusos representen el seu univers.

Així mateix, dijous 12 de maig, coincidint amb el Dia Internacional de la Fibromiàlgia, l’autora participarà en el col·loqui “Trenca el silenci del teu dolor”, programat al Museu, per narrar les experiències i vivències sobre aquesta malaltia i les ferramentes per a conviure amb ella.