12/02/2024<span style='color: #bbb'> a las 14:45</span> - La Policia Local es forma per a la intervenció en establiments públics 12/02/2024 a las 14:45

La Policia Local es forma per a la intervenció en establiments públics


Llicències, Aforaments, Ambientació musical, horaris són entre altres els temes tractats

Aquesta formació forma part del Pla anual de formació que estan rebent els policies locals de Paiporta sobre diverses disciplines i temàtiques. Durant quatre jornades la policia local de Paiporta ha rebut formació sobre metodologia a l'hora d'intervindre en establiments públics i activitats recreatives com a bars, pubs, restaurants, discoteques, associacions i la resta d'establiments regulats per la normativa autonòmica. Durant la formació s'ha incidit en mesures de seguretat dels establiments, tipus de llicències, aforament, horaris i ambientació musical.

Un total de 60 policies han participat en aquestes jornades formatives, ja que al costat de policies locals de Paiporta, també han assistit policies de Montroi, Albal, Massanassa, Manises, Paterna, Cheste i de la població alacantina de Dénia. El curs ha sigut impartit per l'Oficial de la Policia Local de València José Manuel Gómez, membre de UCOS nit amb una extensa experiència en la matèria de més de 20 anys.

Des de l'ajuntament es destaca la importància de tindre una bona coordinació entre l'administració i la policia local per a poder fer un bon ús dels locals i que tot estiga en regla dins de la legalitat. “Fer complir la llei en qüestió d'horaris, aforaments i llicències és una cosa que beneficia tant als usuaris com als comerços i empreses locals perquè millora la convivència i impulsa l'activitat econòmica del municipi” afirma el regidor d'Administració General.