31/01/2024<span style='color: #bbb'> a las 11:06</span> - La programació cultural gener-juliol 2024 a Paiporta ofereix diversitat i riquesa artística i arranca amb l'Any Estellés 31/01/2024 a las 11:06

La programació cultural gener-juliol 2024 a Paiporta ofereix diversitat i riquesa artística i arranca amb l'Any Estellés


L'Ajuntament de Paiporta presenta la seua programació cultural per als primers sis mesos de l'any, desplegant un ventall d'esdeveniments en els tres edificis municipals: Museu de la Rajoleria, Auditori Municipal i Biblioteca Maria Moliner Ruiz.

Aquest 2024, Paiporta commemora el centenari del naixement de l'autor valencià Vicente Andrés Estellés (1924-1993). La Regidoria de Cultura, en col·laboració amb centres educatius locals, organitzarà tallers i xarrades al llarg de l'any per a destacar la rica herència cultural d'Estellés. A partir de setembre, mes del seu naixement, es revelaran activitats especials en reconeixement a la seua extensa obra i impacte cultural en l'àmbit internacional.

“La població paiportina està convidada a submergir-se en aquest fascinant viatge cultural per a totes les edats, on la riquesa d'expressions artístiques es fusiona amb l'homenatge a una icona literària valenciana que ha portat el segell de la nostra cultura a la comunitat internacional” explica la regidora de Cultura, Esther Torrijos. “Des de l'Ajuntament estem molt il·lusionats amb aquesta oferta artística tan àmplia que aconsegueix acostar les arts escèniques i la lectura a totes i tots dins del nostre poble” conclou.

La diversitat artística es reflecteix en l'oferta cultural, que inclou teatre, dansa, cinema, música, monòlegs, exposicions, tallers i club de lectura. La programació del Auditori Municipal continua oferint preus populars d'entre 3€ i 4€ per a veure espectacles com ‘Hui no estrenem’, de L’Om Imprebís (17 de febrer a les 19.00 h) o Lú, de la Companyia Maduixa (18 de febrer a les 18.00h i les 19.00h), premiat com a millor espectacle d'Arts Escèniques Valencianes. Entre els esdeveniments destacats es troba la VIII Edició del Festival de Narració Oral ‘Món de contes’, programat del 9 al 19 d'abril, que promet submergir als espectadors en captivadores històries narrades per experts contacontes.

A més, els Diumenges Menuts de teatre infantil animaran les places del poble, oferint entreteniment de qualitat per als més joves. Aquesta iniciativa contribueix a fomentar l'amor per les arts escèniques des de primerenca edat. I per als xicotets i xicotetes lectores s'organitzen sessions quinzenals de contacontes amb animació, els dimarts a les 17.30h, a la Biblioteca maria Moliner Ruiz. L'entrada serà lliure fins a completar aforament.

La programació completa està disponible en els canals oficials de l'Ajuntament i en els punts culturals de la localitat.
 

Pincha Aquí:

PROGRAMACIÓN COMPLETA