06/02/2024<span style='color: #bbb'> a las 16:30</span> - La solidaritat veïnal de Paiporta guardonada en la IX edició dels Premis d'El Periódico d'Ací de l'Horta Sud 06/02/2024 a las 16:30

La solidaritat veïnal de Paiporta guardonada en la IX edició dels Premis d'El Periódico d'Ací de l'Horta Sud


El passat 31 de gener, l'Associació de voluntariat/persones voluntàries de Paiporta, Xarxa Comunitària, va ser guardonada amb el Premi de Benestar Social per El Periódico d'Ací. Aquest reconeixement és un reflex de l'increïble treball i dedicació de tots els veïns i veïnes que formen part d'aquesta iniciativa de voluntariat al nostre poble i que actualment està composta per més de 25 persones voluntàries que donen servici amb les seues accions a més de 270 persones.
 

Juanjo Soler Xirivella, president de la Xarxa Comunitària, va ser qui va recollir el guardó, acompanyat pel vicepresident José Valenzuela i la secretària Francisca Montón, acompanyats com a suport institucional de les dues regidores de l'Ajuntament, Mª José López, de Cooperació i Persones Majors i Sari Ortí, de Benestar Social, Igualtat i Salut Pública.
 

La Xarxa Comunitària de Paiporta es crea l'any 2022, sent una iniciativa liderada pel moviment ciutadà que forma part del Programa Municipal d'Envelliment Actiu, amb l'objectiu de donar cobertura a necessitats socials detectades en el municipi, des de la pràctica de l'acció social.
La Xarxa Comunitària de Paiporta reuneix persones voluntàries, gestionant grups d'activitats, especialment dirigides a persones majors, que augmenten l'oferta d'accions local. Al seu torn, afavoreixen l'increment de relacions interpersonals i la participació social, com a eines de prevenció de la soledat no desitjada i l'aïllament.

Per part seua, el suport de l'Ajuntament de Paiporta ha recolzat i donat suport a aquesta causa amb subvencions, logística i ajuda en l'organització. La regidora de Persones Majors i Cooperació, Mª Jesús López, ha volgut expressar el seu orgull per la solidaritat que caracteritza a Paiporta, destacant “com aquestes iniciatives són essencials per a recolzar als qui estan en risc, i com la col·laboració veïnal i el suport institucional marquen la diferència cada dia”. A més, ha volgut recordar que “són moltes les associacions de voluntaris que hi ha en el municipi i que fan un treball excepcional a través dels seus voluntaris”. “Les institucions estem per a donar suport a aquest tipus d'iniciatives i ajudar en tot el que puguem perquè la intervenció comunitària i voluntària requereix un cert lideratge social, però no polític” afirma.


A més, la regidora de Salut Pública, Sari Ortí, va ressaltar que nostra Xarxa Comunitària s'ha oficialitzat com a associació i ara forma part de la Mesa Comunitària de Paiporta. “Aquesta Mesa, composta per entitats i associacions sense ànim de lucre de Paiporta, treballa de la mà del voluntariat per a proporcionar l'ajuda necessària als nostres veïns i veïnes, complementant l'esforç diari de Servicis Socials”. Entre les associacions que componen la Mesa Comunitària de Paiporta estan la, l'Associació Democrátoca Local de Jubilats i Pensionistes l'associació de Bolulleres Paiporta, Creu Roja, L'Associació de Jubilats, Grup Scouts Gaia, InterAmpa, Associació Noves Mestresses, Va unir Musical de Paiporta, Junta Coordinadora Moros i Cristians i l'acabat d'incloure Xarxa Comunitària. “L'Ajuntament treballa a donar cobertura, suport, visibilitat i veu a aquestes entitats i altres tantes que dia a dia es van unint a la Mesa Comunitària de Paiporta per a fer una gran xarxa de voluntariat que treballe pel bé de totes i tots” explica la regidora de Cooperació, Mª Jesús López.