02/07/2024<span style='color: #bbb'> a las 15:16</span> - Les dos bandes municipals toquen juntes per primera vegada en la inauguració de la nova Plaça de l'Església 02/07/2024 a las 15:16

Les dos bandes municipals toquen juntes per primera vegada en la inauguració de la nova Plaça de l'Església


Divendres passat, Paiporta va viure un moment històric amb la inauguració de la nova Plaça de l'Església, que va comptar amb l'actuació conjunta de les dos bandes municipals per primera vegada. L'esdeveniment va reunir una multitud de veïnes i veïns, marcant una fita. La cerimònia, que va tindre lloc en un ambient festiu, va comptar amb la presència de l'alcaldessa Maribel Albalat, membres de l'equip de govern, i representants de la corporació local.

Alejandro Sánchez, regidor d'Urbanisme, va destacar en el seu discurs la importància d'este nou espai urbà. “Este espai, més que una simple infraestructura, és el reflex de la nostra aposta per una ciutat més sostenible, més humana i més integradora. La remodelació de la nova Plaça de l'Església marcarà a les futures generacions de paiportins i paiportines”, va afirmar Sánchez. “Esta plaça representa la nostra ferma convicció que les ciutats han de ser construïdes per a les persones, no per als vehicles. A prioritzar al vianant, estem fomentant un estil de vida més actiu i saludable.”

Vicent Císcar, primer tinent d'alcaldia, també va compartir les seues impressions: “Hui és un dia realment especial. Estem tenint el privilegi de presenciar com esta plaça, abans transitada per cotxes, es transforma en l'epicentre de la nostra vida comunitària. Este projecte no sols és un assoliment urbanístic, també un deure amb la sostenibilitat i el benestar en el nostre dia a dia. Hem creat 4.000 metres quadrats de zona per als vianants, un espai que ara està obert perquè puguem gaudir-lo com més ens agrada: passejant, comprant en els nostres comerços locals, asseient-nos a xarrar amb amics o simplement contemplant la bellesa de la nostra Església o la nostra Biblioteca.”

La remodelació de la plaça, oberta al públic fa unes setmanes, ja ha acollit esdeveniments exitosos organitzats per diverses regidories, com la festa final del passaport lector i la primera Trobada d’Associacions. La plaça i els seus voltants, lliures del soroll dels vehicles, s'han omplit de vida i activitats, reflectint el lema del cartell, “El carrer és teu”.

Les obres també han inclòs millores significatives en el subsol, com la renovació de la xarxa d'aigua potable i la instal·lació d'un sistema eficient de recollida d'aigües pluvials, demostrant el compromís del municipi amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic.

La nit va culminar amb l'actuació conjunta de les dos bandes municipals, La Banda Primitiva i la Va unir Musical, un esdeveniment històric que va simbolitzar la unitat i l'esforç col·lectiu de tota la comunitat. L'harmonia de les bandes va ser rebuda amb gran entusiasme pels assistents. A més, es va projectar un vídeo elaborat per l'Ajuntament amb l'evolució històrica i de les obres.

La nova Plaça de l'Església representa un impuls a l'economia local. Els comerços al voltant de la plaça es beneficiaran d'un espai més atractiu per als clients, fomentant un ambient que convida a passejar, comprar i gaudir dels servicis locals. En este sentit, tant el regidor com Vicent Císcar també van voler agrair als veïns, veïnes i comerciants per la seua paciència durant les obres.

Totes les fotos de la inauguració ací o en la imatge

Inauguració remodelació de la Plaça l'Església