22/08/2023<span style='color: #bbb'> a las 20:57</span> - Les Festes de Paiporta 2023: Emocions Compartides en dies inoblidables i activitats multitudinàries 22/08/2023 a las 20:57

Les Festes de Paiporta 2023: Emocions Compartides en dies inoblidables i activitats multitudinàries


Enguany els dies grans de Paiporta s'han celebrat amb una il·lusió especial per la tornada completa a la normalitat i l'extens programa d'activitats per a xiquets, joves i majors que ha oferit l'Ajuntament, les associacions del poble, els festers i les diferents comparses.

Com novetat, l'Ajuntament de Paiporta va donar el tret d'eixida amb un pregó que va anunciar tota la programació i feia una crida a tots els paiportins i paiportines a gaudir de les festes. L'alcaldessa, Maribel Albalat, va voler agrair a totes i tots la participació i el treball realitzat i va assenyalar que l'Ajuntament "estarà fent costat a cada associació i a cada fester i festera, a més d'assegurar-se que les festes siguen segures en tots els sentits". Per la seua part, el Capità Moro de la comparsa Nazaries, Jorge Cuñat, va fer referència, en el seu nom i el de la seua Favorita, Sonia Hernández, al "esperit fester" que en germanor, amb sacrifici i treball fa que les festes de Paiporta siguen "una de les millors del món".

I amb el pregó va començar una setmana plena de música, tradició, llum i ball que va tindre moments tan emotius com les 'albaes', de la ‘Festa a Casa’, impulsada per la Junta Coordinadora de Moros i Cristians, i que acosta la festa a persones majors del poble que per un motiu o un altre no poden eixir als carrers aquestos dies. Durant el recorregut que va de casa en casa, tots els veïns i veïnes gaudeixen de la música que va anunciant l'arribada de la comitiva a cada llar per a fer lliurament d'un diploma d'honor que li dóna la alcaldessa a la persona protagonista d'aquest emotiu homenatge.

La música té un protagonisme molt especial en les festes de Sant Roc. L'Ajuntament de Paiporta va habilitar un recinte firal perquè totes les casetes pogueren tindre el seu espai, a més d'un gran escenari en el qual les orquestres Vértigo, Montecarlo i la discomòbil Coco Loco varen reunir milers de persones. Enguany el grup Bombai ha sigut el que ha protagonitzat els concerts gratuïts que s'ofereixen.

L'alcaldessa ha agraït el treball de la Policia Local de Paiporta, la Guàrdia Civil i Protecció Civil que "han mantingut en tot moment la seguretat durant aquestes festes que han sigut les més multitudinàries ja que han rebut la visita de molts joves d'altres pobles que han volgut gaudir de l'àmplia oferta d'activitats i música". Segons dades dels cossos de seguretat "han sigut uns dies sense incidents destacables".

A més, la regidora de Cultura, Esther Torrijos, ha mostrat la seua satisfacció per l'alta participació de totes les associacions que amb "responsabilitat i molt d’esperit de comunitat" han fet que el recinte ferial i totes les activitats organitzades es desenvolupen "des de l'esperit d'unió, diversió i germanor que ens caracteritza com a poble". Ambdues han destacat el bon treball realitzat dels serveis de neteja ESPAI que han mantingut els carrers nets en tot moment.

Des de la regidoria d'Igualtat, María Jesús López, ha destacat la importància de tindre un Punt Violeta en cada festa per a oferir a tota la població un lloc segur de referència per a gaudir dels festejos des del respecte i la igualtat". A aquest punt s'ha unit també la caseta informativa de

la UPCCA. Segons Sari Ortí, regidora de Salut Pública, s'han arreplegat centenars de qüestionaris sobre conductes addictives que ens donaran una fotografia de com enfronten les festes els nostres joves per a oferir mesures des de l'ajuntament que continuen reforçant la idea entre la població "que la millor manera de celebrar és sempre en un entorn saludable".

Durant les dues setmanes que Paiporta ha estat immersa en la seua festa gran de Sant Roc, la tradició de les seues Cavalcades, entrada de Moros i Cristians, Processons, Benedicció de pans, Festa del Melonet, Misses solemnes de Sant Roc i totes les seues activitats esportives, infantils i per a majors han rebut la visita de milers de persones.

I no podia faltar la Mascletà i Castell que enguany tornen al llit del Barranc. "Hem recuperat la ubicació tradicional que és un senyal de la nostra identitat" assenyala la regidora de Cultura, Esther Torrijos.

A més, durant tot el mes el Museu de la Rajoleria ha omplit els carrers amb records de les nostres festes amb l'exposició 'El Museu ix al Carrer. Les Nostres Festes' gràcies als panells repartits per tot el municipi.

"Han sigut unes festes molt especials, multitudinàries i boniques" afirma l'alcaldessa, Maribel Albalat. "Hem volgut arreplegar tots eixos moments en la ja esperada galeria fotogràfica que any rere any guarda en els nostres arxius els millors records de les nostres festes perquè totes i tots gaudim del viscut aquestos dies" afirma.