20/03/2024<span style='color: #bbb'> a las 18:34</span> - Laura Cervera, nomenada primera dona oficial de la Policia Local de Paiporta 20/03/2024 a las 18:34

Laura Cervera, nomenada primera dona oficial de la Policia Local de Paiporta


Este matí, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Paiporta, s'ha celebrat el nomenament de la nova oficial de policia, Laura Cervera. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde accidental i regidor d'Interior, Vicent Císcar, així com amb l'assistència de membres destacats del cos de Policia Local, inclòs l'intendent Manuel Ocaña, juntament amb familiars i amics de l'acabada de nomenar oficial.

Laura Cervera entra en la història de la Policia Local de Paiporta en convertir-se en la primera dona a aconseguir el rang d'oficial en els 52 anys de trajectòria d'este cos policial. Amb una trajectòria de 24 anys com a agent, actualment forma part de l'àrea operativa de la policia, contribuint també a la unitat TEMIS per a la prevenció de la violència masclista. A més, recentment s'ha integrat en la nova unitat de motos de la policia amb la qual compta el municipi.

La formació de Laura és extensa i diversa, abastant àrees rellevants per a les labors policials, com Documentoscòpia, Viogen, Ús del Desfibril·lador i RCP, així com posseïx el títol de Tècnica d'Igualtat. Ha sigut reconeguda en tres ocasions per la Generalitat Valenciana.

Este nomenament adquirix major rellevància en el context de l'ampliació de la plantilla de la Policia Local de Paiporta en este any 2024. La creació de dos noves places, una d'oficial i una altra d'agent, eleva el nombre total d'efectius a 40. L'alcalde accidental, Vicent Císcar, destaca la importància d'esta ampliació “per a satisfer les necessitats de servici i continuar dotant al municipi de la seguretat necessària”, i que la regidora d'Igualtat, Mª Jesús López, ressalta “la fita que suposa la designació de Laura com la primera dona oficial a Paiporta, així com la seua contribució a la unitat TEMIS en la lluita contra la violència de gènere”.