22/04/2020<span style='color: #bbb'> a las 12:34</span> - Les mesures fiscals de l’Ajuntament de Paiporta estalviaran 114.000 euros a comerços i xicotetes empreses 22/04/2020 a las 12:34

Les mesures fiscals de l’Ajuntament de Paiporta estalviaran 114.000 euros a comerços i xicotetes empreses


La Regidoria d’Hisenda bonificarà la taxa de fem i la d’ocupació de via pública de terrasses de bars i parades del mercat amb motiu de l’alerta sanitària per coronavirus Covid-19

La Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Paiporta ha aprovat noves mesures fiscals que estalviaran un total de 113.990,23 euros a comerços i xicotetes empreses. El consistori bonificarà la taxa de fem, la taxa d’ocupació de via pública per col•locació de taules i cadires de terrasses de bars, i la d’ocupació de via pública per a parades del mercat, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte econòmic de les mesures derivades de l’estat d’alarma per l’alerta sanitària del coronavirus Covid-19.
Aquestes mesures es portaran a terme a través de les pertinents modificacions de les ordenances fiscals reguladores de cadascun dels conceptes referits, i seran d’aplicació immediata. Els comerços no hauran de realitzar cap tràmit per a acollir-se als beneficis fiscals, que els seran aplicats d’acord amb la nova redacció de les ordenances.

La bonificació de la taxa de fem corresponent a tot l’exercici 2020 serà aplicable als comerços, magatzems, indústries i tallers, naus industrials, cafés, bars, tavernes i restaurant, i suposarà un estalvi global per a tots aquests negocis de 47.390,23 euros. La taxa de fem es paga en funció de l’epígraf en el qual està inclòs el negoci, i pot arribar fins als 433,41 euros.

La bonificació de la taxa d’ocupació de via pública per a les parades del mercat ambulant (no sedentari), i també la de les parades del mercat fixe, s’aplicarà en tot el segon semestre de 2020, a més de la part proporcional del primer semestre de l’any, amb una rebaixa del 66,66%. L’estalvi global per a aquests comerços serà de 24.600 euros.

Quant a la taxa d’ocupació de via pública per la instal•lació de taules i cadires de bars i restaurants, reproduirà la fòrmula de la mesura anterior: no s’aplicarà en el segon semestre de 2020, i tindrà una rebaixa proporcional (66,66%) en la primera meitat de l’any, el que suposarà un estalvi global per al sector de 42.000 euros.
Per a l’alcaldessa de Paiporta i regidora d’Hisenda, Isabel Martín, “el xicotet comerç està rebent l’impacte més fort d’aquesta crisi, i des de l’Ajuntament fem tot el possible per ajudar-los a superar aquesta situació amb accions directes i urgents que alleugen la seua situació actual i la que afrontaran en els pròxims mesos”, ha afirmat la dirigent.

“Aquestes mesures –ha continuat-, són sols el principi d’una adaptació de les taxes i tributs municipals a la nova situació”. Segons assegura l’alcaldessa de Paiporta, “aquestes bonificacions i reduccions es podran ampliar i millorar en el futur, i són complementàries a les ajudes per a xicotetes empreses i autònoms que portarà a terme la Regidoria d’Economia”, i que poden arribar als 900 euros per cada persona jurídica afectada per la crisi.