Inici

L'Ajuntament de Paiporta i Lovecats tenen signat un acord de col·laboració gràcies al qual l’entitat, formada exclusivament per persones voluntàries, es dedica al control i la cura de les colònies felines. Aquesta cura es materialitza en alimentar, esterilitzar, medicar i desparasitar en la mesura de les possibilitats econòmiques de l’associació i també de temps de les persones voluntàries. A més, rescaten i busquen casa que adopte aquests animals. Qui forma Lovecats es dedica a aquesta tasca per pur amor als animals. El seu treball desinteressat també contribueix a millorar la vida del poble en general, perquè la salut de la fauna urbana és també la salut de la ciutadania paiportina.

 

Protocol

Si et trobes un gat ferit, Lovecats recomana determinar si necessita atenció veterinària urgent. Si la resposta és afirmativa, se l’ha de portar a una clínica veterinària. Si no és possible, s’ha de contactar amb la Policia Local (900122092) per a que done avís a l’associació. Si el gat no està greu, es pot donar avís a Lovecats (asociacionlovecats@gmail.com) i una persona voluntària es farà càrrec quan li siga possible.

Colònies felines

Lovecats ha establert mitja dotzena de colònies felines a Paiporta. L’existència de gates i gats de carrer és un fet, i l’objectiu no és que desapareguen, sinó que estiguen en les millors condicions possibles, que tinguen menjar i no el busquen en comerços i terrasses, que no patisquen malalties i que ajuden, també, al control de plagues, com les dels rossegadors. A través de l’esterilització, a més, es controla la densitat de la població per a que no vaja més enllà del que poden atendre des de Lovecats i del que seria desitjable, fins i tot per als propis felins. 

Col·labora

Lovecats és una entitat oberta a qualsevol tipus de col·laboració de la ciutadania. Organitza recollida d’aliment i a través dels seus perfils en xarxes socials com Facebook o Instagram, busquen cases d’acollida o adopció per a animals ferits o abandonats. Les tasques que porten a terme són diverses, però bàsicament se centren en l’alimentació, l’acollida o la captura d’individus per a l’esterilització. Si vols tirar-los una mà, els pots contactar al correu asociacionlovecats@gmail.com. 

Consells

· Alerta! Gat ferit. Si et trobes un gat ferit, Lovecats recomana determinar si necessita atenció veterinària urgent. Si la resposta és afirmativa, se l’ha de portar a una clínica veterinària. Si no és possible, s’ha de contactar amb la Policia Local (900122092) per a que done avís a l’associació. Si el gat no està greu, es pot donar avís a Lovecats (asociacionlovecats@gmail.com) i una persona voluntària es farà càrrec quan li siga possible.

· El xip, fonamental. Els gats domèstics també han de portar microchip identificatiu. Aquesta ferramenta, que identifica els amos i ames de les mascotes, és essencial en cas de pèrdua de l’animal. 

· Esterilitza. Des de Lovecats alerten de la necessitat d’esterilitzar els gats i les gates per a controlar la població. Fins i tot aquells gats domèstics que no tenen contacte amb altres gats, ja que és habitual que passegen a soles i poden fecundar gates de carrer, cosa que multiplica la població i provoca macrocolònies descontrolades.

· Mala alimentació. És un costum estès, però no s’ha d’alimentar els felins amb les sobres menjar de casa. Tot i que és fruit de la bona voluntat, l’alimentació no autoritzada entorpeix la labor de voluntariat i perjudica la salut dels gats, que han d’ingerir granulat adaptat al seu sistema digestiu.