27/10/2023<span style='color: #bbb'> a las 17:03</span> - Minut de Silenci per les víctimes de violència masclista en la seu de l'Associació Contra els Abusos Sexuals en la Infància (ACASI) 27/10/2023 a las 17:03

Minut de Silenci per les víctimes de violència masclista en la seu de l'Associació Contra els Abusos Sexuals en la Infància (ACASI)


Hui s'ha convocat el Minut de Silenci per les víctimes de violència masclista en la seu de l’Associació Contra els Abusos Sexuals en la Infància (ACASI) de Paiporta en la seua ubicació actual al carrer Felip II cantonada amb la plaça Medi Ambient.

L'acte, que organitza l'Ajuntament i que se celebra l'últim divendres de cada mes ha sigut presidit per la regidora d'Igualtat, Maria Jesús López, en companyia de la presidenta d'ACASI, Inmaculada García, l'equip de govern de l'Ajuntament, Policia local i membres de la corporació municipal i treballadors públics, així com ciutadans del municipi.

Un dels aspectes més preocupants és que aquestos abusos comencen a una edat molt primerenca, amb una mitjana d'11 anys i mig i el 44.7% dels casos d'abús sexual infantil a Espanya es registren entre els 13 i 16 anys, afectant en la seua majoria a xiquetes i adolescents, amb un 78.9% de víctimes dones. També és alarmant la dada que el 84% dels agressors són persones conegudes pels menors, com a pares, parelles de les mares, avis o oncles. "Aquestes xifres són un crit d'atenció per a la societat en el seu conjunt. Les dones, des de primerenca edat, són el blanc dels agressors, i aquesta és una realitat que no podem ignorar", ha destacat la regidora d'Igualtat, María Jesús López.

Només al voltant del 15% dels casos d'abús sexual infantil es denuncien, la qual cosa reforça la importància de “creure i fer costat als menors que tenen el coratge de contar un abús” tal com ha expressat en el seu discurs la regidora. A més, ha resaltat “el profund impacte del trauma en la vida d'una xiqueta o xiquet abusat, afectant no sols la víctima, sinó també al seu entorn i família”.

En aquest sentit, la presidenta de l'Associació ACASI, Inmaculada García, ha afegit unes paraules per a recordar que la violència vicària ha de ser atesa com a tal i desenvolupar mesures i recursos públics per a protegir els menors quan són instrumentalitzats com a objecte per a maltractar i ocasionar dolor a les mares.

La regidora, María Jesús López també ha fet una crida per a millorar el procés judicial al qual s'enfronten els menors abusats. "És inacceptable que les xiquetes i xiquets hagen de declarar una mitjana de quatre vegades, i que alguns processos judicials puguen durar fins a 5 anys. Hem de treballar per a fer el sistema més eficient i menys traumàtic per als menors", ha emfatitzat.

La lluita contra la violència masclista, la violència vicària i l'abús sexual infantil és una prioritat per a l'Ajuntament i les administracions locals. La regidora María Jesús López ha instat a la “unitat, sense distinció de colors polítics, per a protegir els nostres menors, escoltar les seues veus i assegurar-nos que reben el suport i la justícia que mereixen”.