4t Festival de Narració oral
Paiporta Món de Contes

La quarta edició de “Paiporta, Món de Contes” tindrà un caire especial. El país convidat serà, en aquest cas, Grècia, bressol de contes, mites i llegendes de la cultura clàssica.

Però serà una convocatòria especialment commovedora, perquè estarà dedicada al nostre estimat contacontes, mestre i amic Llorenç Giménez.

El passat mes d’agost, Llorenç ens va deixar. Se’n va anar a contar  rondalles i acudits per l’Univers i més enllà. Nosaltres ens hem quedat orfes, però ell ens ha deixat una fantàstica herència, que haurem de saber gestionar: la seua manera alegre i generosa de viure la vida. 

Llorenç s’ha convertit en un far que ens il·lumina i ens guia. Per això el tindrem sempre present en cada contada. Intentarem ser dignes hereus: Seguirem  contant contes i acudits, tombant murs de tristor i bastint ponts de paraules per arribar al cor de les persones grans i menudes, fer volar la seua imaginació i deixar-les somiar en un món millor, un món de conte!

Gràcies, amic Llorenç! T’estimarem sempre. Va per tu!!!

Anna Ballester (Mestra i contacontes)

 

Programació


14 Octubre · dilluns
  11 a 13 h  
Món de Contes al mercat
Rodamons Teatre
Lloc · Carrers del mercat
Per a totes i tots els visitants del mercat

 

18 Octubre · divendres
  19 h  
Presentació del 4t  Festival de Narració Oral
“Paiporta Món de Contes”

Inauguració de l´exposició 
“Crecer imaginando”
de Pàmpol Teatre

Sessió de contes inaugural 
“Els Contes del meu món”

Pep Durán
Passeig per la biografia d’un llibreter, traginer de contes, que narrant troba sentit a la seua experiència de vida. 

Lloc · Biblioteca municipal
Per a tots els públics

 

24 Octubre · dijous
  20 h  
Mortales, Inmortales y juegos del destino
Ifigenia Kakridoni
Profecies, seduccions, transformacions, jocs eròtics, amor, gelosia, venjances… omplin els mites i els contes que contaré. Déus i mortals, tots són simples peons del seu destí...

Lloc · Biblioteca municipal
Públic adult
Entrada gratuïta fins a completar aforament25 Octubre · divendres
  20 h  
Bululú Sé Mua
Matías Tárraga
Màscares...Porte Màscares...!
Ve pregonant pels carrerons el Bululú, compendi de personatges, drames i cantars.

Lloc · Biblioteca municipal
Públic adult
Entrada gratuïta fins a completar aforament28 Octubre · dilluns
  18 h  
Emocioanant
Rodamons Teatre
Conta i canta algunes de les emocions que ens acompanyen en aquest viatge que és la vida. Música, elements visuals i un fet compartit… Emocioanant pel que pots trobar, d’ací cap allà, tot ho pots canviar…fem aquest viatge emocionant!

Lloc · Biblioteca municipal
Públic familiar
Entrada gratuïta fins a completar aforament

 

7 Novembre · dijous
  20 h  
La noche en los ojos
Sherezade Bardají 
És un espectacle que conta el viatge d’un món a un altre, d’un poble llunyà a una ciutat pròxima… les històries d’aquells pobles blancs, muntanyes plenes de llops, de guerrillers, de pastors i d’aquell tren que els va portar fins a una nova ciutat on omplir les nits de nous somnis.

Lloc · Biblioteca municipal
Públic adult
Entrada gratuïta fins a completar aforament

 

8 Novembre · divendres
  20 h  
Divines seduccions  d’Arnau Vilardebò
Arnau Vilardebò
Els grecs van sintetitzar tota la psicologia humana en un gran recull d’històries pròpies o plagiades d’altres cultures: la Mitologia Grega. D’una colla de divinitats, veurem èxits, fracassos, encerts i errors que ens donaran de segur idees divertides i ben aprofitables en l’art de la seducció.

Lloc · Biblioteca municipal
Públic adult
Inscripció prèvia en la Biblioteca 
Places limitades


ACTIVITATS CONCERTADES

21·23·24·25·29 Octubre · 6·7 Novembre 
  9.30 a 12.30 h  
Contes per a escolars

Raquel López
Una historia con receta

Ifigenia Kakridoni
Viaje a Grecia con los cuentos

Matías Tárraga
Juglar X Juglar

Anna Ballester 
Històries fantàstiques d’ahir i de sempre

Rodamons Teatre
Emocioanant

Sherezade Barjalí 
Animalia.Cuentos feroces y otras criaturas

Lloc · Auditori i Museu de la Rajoleria
Públic infantil
Sessions concertades per a col·legis de Paiporta

 

30 Octubre · 5 Novembre 
  9.30 a 12.30 h  
Visites guiades exposició 
“Crecer imaginando”

Pàmpol Teatre

Lloc · Biblioteca municipal
Públic infantil
Visites concertades per a col·legis de Paiporta


 

 

Narradores i narradors
 

Ifigeneia Kakridoni
Atenes · Grècia

Sóc narradora oral, músic i educadora infantil. Sóc grega i visc a Atenes. Estime tot el que té a veure amb la tradició, música tradicional, balls tradicionals i, per descomptat, la tradició oral, els contes. Conte i cante per als infants i adults, sola o en grup de narradores, des de fa 13 anys. Conte en col·legis, biblioteques, bars, parcs, festivals… a Grècia o en el món. Conte per a connectar-me amb la gent, per a comunicar, per a compartir, per a expressar-me, per a viure… o siga… visc del conte!

Pàmpol Teatre
Mutxamel · Alacant

Sandra Prim i Mario Caballero formen aquesta companyia de teatre infantil, on l’animació lectora i la narració oral han sigut un eix fonamental en el seu treball al llarg dels anys. Des de 1994 vénen promovent, participant o coordinant projectes que tinguen a veure amb la infància i la literatura infantil. El resultat fins al moment és la producció de huit grans exposicions, dotze muntatges teatrals i setze sessions de contes.

Pep Durán
Mataró · Barcelona

Traginer de contes (1973 / 2019). Creador de la biblio-bosc del Montseny (2018). Fundador de la llibreria Robafaves de Mataró (1974 / 2014). Animador a la lectura, conferenciant, membre de diferents jurats per a premiar Textos de literatura infantil i juvenil. Format en Teràpia Gestalt (1991). Educador Especialitzat (1972). Perit Elèctric  (1968). Premio del Ministerio de Cultura a la mejor labor realizada en la promoción del libro infantil 1980. Premio Nacional al fomento de la lectura del Ministerio de Cultura 1984. Premi de la Generalitat de Catalunya a la difusió del llibre en català 1993. 

Sherezade Barjalí 
Barcelona

Vaig estudiar magisteri musical, art dramàtic, he treballat en el Teatre Nacional de Catalunya. Em moc com a peix en l’aigua entre els relats tradicionals, els literaris, els titelles d’ombres, els objectes que puc transformar i, per descomptat, les històries que escolte al tren. He contat històries en el Festival Internacional en Alden Biensen, Marató de Contes a Guadalajara, Harlem Barcelona, La Lluna de Logronyo, entre altres.

Raquel López Cascales
Alacant

Des de l’any 1991 el seu ofici és el de contar històries. On? En col·legis, instituts, universitats, biblioteques, capelles, teatres, festivals, muntanyes, illes i deserts. A qui? Doncs a qui tinga ganes d’asseure’s una estona. Com? En castellà (sobretot), però també s’atreveix en valencià i en anglès. Té dos fills, dos llibres publicats i una casa amb dues portes.

Matías Tárraga
San Javier · Murcia

Porte més de 25 anys recorrent el món amb la meua veu i el meu barret. El camí és el meu escenari. Places, cafès, escoles, teatres, carrers de barri i fins a esglésies m’han servit de llenç on dibuixar versos, històries, romanços i cantares. Com a joglar he recorregut Colòmbia, Mèxic, l’Argentina, el Perú, Xile, l’Equador, Costa Rica…

Rodamons Teatre  
Alboraia · València


Som una companyia de música i teatre que des de l’any 1996 ens dediquem a l’arreplega i investigació de contes i músiques populars i tradicionals per a acostar-les a totes aquelles persones que vulguen saber… Sempre música en directe i contes… la convivència intergeneracional i la reflexió.

Anna Ballester 
Borbotó · València


És mestra, contatontes i especialista en literatura infantil i juvenil.  Ha participat en nombrosos esdeveniments culturals i en diferents àmbits, contant contes, impartint cursos d’animació a la lectura i realitzant tallers de dramatització. És autora de Poemania, Maleïda poma! i Per sis granets de magrana! (premi Samaruc 2018).

Arnau Vilardebò
Barcelona


Actor a totes les disciplines que li donen feina, es va enamorar de la Mitologia grega des de fa una pila d’anys i n’ha muntat un extens repertori que l’ha permès de viatjar per molt països d’Europa i Sud-Amèrica. En 1984 fundà a Barcelona la Marató de l’Espectacle, premi Arts Escèniques de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (1993) i premi Especial de la Crítica (1996). 

Direcció del festival: 
Susu Benítez


Des de 1983 és actor, narrador oral, director i pedagog teatral. Ha participat en diversos tipus d’espectacles per a quasi tot tipus de públic. Ha sigut membre de diverses companyies de teatre a Alacant, Barcelona i València.