28/11/2019 - Xiquets i xiquetes de Paiporta s’acosten de manera lúdica a la cultura amb els tallers del Museu de la Rajoleria 28/11/2019

Xiquets i xiquetes de Paiporta s’acosten de manera lúdica a la cultura amb els tallers del Museu de la Rajoleria


Al llarg del mes de novembre el museu ha acollit diversos tallers concertats per als centres educatius del municipi

El Museu de la Rajoleria continua proposant una ampla varietat de tallers formatius i educatius per als centres escolars de Paiporta.

Dins de la seua programació com a museu etnogràfic i espai cultural formatiu, el museu ofereix una sèrie de tallers concertats per a centres escolars de Paiporta, per a acostar a menuts i menudes el món de l’art, la tradició i cultura popular del municipi. 

Durant les darreres setmanes del mes de novembre el Museu de la Rajoleria ha rebut la visita de desenes de xiquets i xiquetes de primària dels CEIPs L’Horta i Jaume I per a treballar l’estampació de fotografies amb un taller de samarretes, vinculat  amb l’exposició de Vicent Pascual Ruiz ‘Moments i Vivències. Història gràfica de Paiporta (1900-1970)’, tercera mostra expositiva de l’any que romandrà oberta fins demà, dia 28 de novembre.

Així mateix, al llarg de l’any el museu també ofereix a escoles i col·legis diferents tallers relacionats amb el passat d’aquesta instal·lació, antiga fàbrica de rajoles, i que serveixen com a experiència formativa didàctica perquè la infància de Paiporta aprenga un poc més sobre el passat del poble.

Aquesta setmana l'alumnat d’infantil del col·legi La Inmaculada ha estat participant al Museu dels tallers de treballs manuals en ceràmica i han pogut emportar-se a casa una peça en fang amb una estrella feta per ells mateixos. A més, en tots casos l’alumnat ha pogut acostar-se i visitar l’exposició de la sala permanent per a completar l’experiència.