01/10/2019 - Paco Raga Montoro es convertix en el guanyador de la tercera edició del Premi Espolí 01/10/2019

Paco Raga Montoro es convertix en el guanyador de la tercera edició del Premi Espolí


L’Auditori Municipal de Paiporta va acollir aquest cap de setmana l’espectacle ‘Festa Major’, on el Grup de Danses l’Espolí ha oferit una sèrie de balls tradicionals i populars, com ara fandangos, boleros o jotes, que van interpretar amenitzats per la música de La Rondalla l’Ànima.

Així mateix, en la vetlada es va lliurar el Premi Espolí a un paiportí o paiportina que haja destacat per la seua tasca de  visibilització de la cultura dins i fora del nostre poble. En aquesta tercera edició del guardó, que va començar a atorgar-se en 2017 per a celebrar els vint anys del grup de dansa, Paco Raga Montoro ha sigut la persona premiada. 

La seua candidatura està avalada per la seua tasca durant molts anys com a director del grup de teatre Boira i la seua vinculació en general al món del teatre i l’art. Per aquest motiu el seu ha estat considerat el millor de la desena de currículums presentats en aquesta tercera edició.

La directora paiportina Beatriz Fernández fou la guanyadora de la primera edició del premi. Ara Raga se suma a Fernández i Remei Ferrandis entre els guardonats.

L’acte va comptar amb la presència de la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, que va donar l’enhorabona al premiat i va celebrar que es realitzen “iniciatives d’aquest tipus que fomenten i visibilitzen la cultura i a la ciutadania paiportina com a la seua impulsora”. 

El grup de Danses L’Espolí, com a Associació Cultural Paiportina, desenvolupa un treball altruista amb l'objectiu de promocionar, mantenir i recuperar les tradicions valencianes i paiportines. Baix aquesta premissa va nàixer el grup en 1997, moment des del qual s'han dedicat a realitzar accions en pro de la millora cultural de Paiporta.