24/04/2024<span style='color: #bbb'> a las 15:33</span> - Paiporta aborda l'atenció municipal a la Salut Mental durant una setmana dedicada a la vida saludable 24/04/2024 a las 15:33

Paiporta aborda l'atenció municipal a la Salut Mental durant una setmana dedicada a la vida saludable


La segona jornada de la Setmana de la Salut s'ha centrat en els servicis del nou SASEM i els parcs Biosaludables instal·lats en el municipi

Durant la segona jornada de la III Setmana de la Salut a Paiporta, organitzada per la regidoria de Benestar Social, Igualtat i Salut Pública, els residents van tindre accés a una varietat d'activitats destinades a promoure el benestar i la salut en la comunitat. Com a part d'estes iniciatives, es va dur a terme una xarrada informativa sobre els servicis municipals oferits pel SASEM (Servici d'Atenció i Seguiment per a Persones amb un problema greu de salut mental), a càrrec de la treballadora social municipal Mari Paz Vega. Este servici, que compta amb un nou local específic proporcionat per l'Ajuntament de Paiporta, brinda atenció i seguiment gratuïts a persones amb problemes greus de salut mental.

El SASEM es descriu com un servici comunitari d'atenció domiciliària que se centra en l'entorn de la persona i la seua família, facilitant la permanència en la llar i en la comunitat. Amb un enfocament psicosocial i multidisciplinari, el SASEM es dedica a promoure l'autonomia personal i social, millorar la qualitat de vida i la integració en la comunitat de les persones d'entre 18 i 65 anys de Paiporta que necessiten suport en salut mental. Per a accedir a este servici, es pot contactar amb els Servicis Socials d'Atenció Primària Bàsica i sol·licitar una cita amb la Treballadora Social de Referència, qui avaluarà la necessitat d'intervenció i la possible derivació al SASEM.

A més d'esta xarrada, en el Xalet de Català es va dur a terme una demostració sobre l'ús correcte dels parcs biosaludables. Guiats per una fisioterapeuta especialitzada, els assistents van aprendre tècniques adequades per a utilitzar els equips de gimnàstica a l'aire lliure dissenyats per al manteniment físic. Posteriorment, els participants van gaudir d'una breu caminada fins a la pineda del CEIP Jaume I i van rebre una samarreta de regal com a part de la III Setmana de la Salut a Paiporta.

La regidora de Benestar Social, Igualtat i Salut Pública, Sari Ortí, va emfatitzar la importància de mantindre's actiu durant tota la vida i de fer un ús correcte dels aparells de gimnàstica a l'aire lliure. Ortí va destacar: "Estos parcs oferixen la possibilitat de practicar esport a l'aire lliure, però també ens recorden la importància de cuidar la nostra salut en totes les etapes de la vida".