27/03/2019 - Paiporta acollirà el Campionat d'Espanya de patinatge de velocitat 27/03/2019

Paiporta acollirà el Campionat d'Espanya de patinatge de velocitat


Més de 400 corredores i corredors des d'alevins a juvenils participaran en l'esdeveniment, que se celebrarà els dies 4 i 5 de maig a la nova pista municipal del carrer Jaume I

La nova pista de patinatge de velocitat de Paiporta acull el primer cap de setmana de maig el Campionat d’Espanya d’aquesta disciplina. En la cita d'àmbit estatal participaran, d’acord amb les previsions del Club de Patinatge de Velocitat local, organitzador de l’esdeveniment, més de 400 corredores i corredors en les categories des d’alevins a juvenils. La cita és del màxim nivell i convertirà a Paiporta en la capital d’aquesta disciplina durant uns dies.

Entre els 40 clubs participants hi haurà representació de totes les autonomies. La delegació valenciana serà nombrosa, amb al voltant de 80 corredores i corredors que actuaran amb la motivació extra de ‘jugar a casa’. Entre la representació valenciana tindrà un pes específic important el Club de Patinatge de Velocitat de Paiporta, amfitrió de la prova, i que tindrà corredores i corredors en totes les categories.

El campionat estarà dividit en quatre sessions: El divendres 3 hi haurà entrenament, mentre que la competició començarà el dissabte 4, de matí, i continuarà de vesprada. El diumenge es tancarà amb les finals de totes les categories, en sessió matinal. L’accés a la competició serà lliure i gratuït per al públic en general.

L’organització de la cita correrà a càrrec del club de patinatge de velocitat de Paiporta, amb el suport de l'Ajuntament, a través del Servei Municipal d’Esports (SME).

L’entitat esportiva paiportina ha experimentat un fort creixement en els últims temps, i compta amb un gran nombre de corredores i corredors de totes les edats, i amb una escola a la qual acudeixen desenes de xiquetes i xiquets.

Des de fa poc, a més, compten amb la nova pista de patinatge, que compleix els estàndards de llargària, inclinació i materials per a acollir competicions del primer nivell. Aquesta pista era una llarga reivindicació d’un club que, fins ara, s’havia d’entrenar sobre asfalt, als polígons industrials, o en patis d’escoles.

L’Ajuntament va escometre la construcció de la pista, i ara està pendent d'executar una segona fase en què instal·larà enllumenat, el que permetrà ampliar horaris d’entrenaments a l'hivern, i altres millores importants.