17/05/2018 - Paiporta acull aquest divendres la XII Jornada de Psicologia, Educació i Municipi 17/05/2018

Paiporta acull aquest divendres la XII Jornada de Psicologia, Educació i Municipi


El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Paiporta organitzen aquest divendres a la localitat de l'Horta Sud la XII Jornada de Psicologia, Educació i Municipi, baix el títol 'Aportacions de la psicologia educativa i comunitària. Educació inclusiva i igualtat d'oportunitats'. Aquesta jornada comptarà amb la participació de centenars de professionals de la psicologia de l'àmbit socioeducatiu i es portarà a terme a l'Auditori Municipal de Paiporta des de les 9.00 hores fins a última hora de la vesprada.

La jornada, que també compta amb la col·laboració de la Diputació de València, és gratuïta i requereix d'inscripció prèvia, i està plantejada com una trobada professional de l'àrea educativa i comunitària amb l'objectiu de compartir experiències i programes actuals per a facilitar l'educació inclusiva i la igualtat d'oportunitats. També es marca com a metes conceptualitzar la coordinació entre serveis com a signe de qualitat dels plans d'actuació, aportar eines per a la innovació i investigació basades en l'experiència i debatre el desenvolupament de la nova normativa i la implicació en la intervenció.

Obriran la jornada el degà de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i president del Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs, Francisco Santolaya Ochando, i l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín. També assistiran la cap de Servei d'Inclusió Educativa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Xelo Tomàs, així com una representació de la Diputació de València i el regidor d'Educació de Paiporta, Toni Torreño, que tancarà la jornada.

En el programa destaquen taules redones i comunicacions d'experiències de diferents localitats, així com ponències. Els debats se centraran en la intervenció comunitària i psicològica com a tasca preventiva o les necessitats educatives i salut mental infanto-juvenil, entre d'altres.