02/07/2019 - Paiporta acull una jornada de difusió d’experiències amb el programa Erasmus+ 02/07/2019

Paiporta acull una jornada de difusió d’experiències amb el programa Erasmus+


L’Auditori Municipal de Paiporta acull aquest dimarts la segona Jornada ‘Erasmus+: Experiències a la Comunitat Valenciana’, organitzada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, el CEFIRE de València i l’Ajuntament de Paiporta. Per segon any consecutiu, aquesta jornada ha servit a diferents centres per a compartir experiències en aquest programa d’intercanvi cultural i formatiu europeu.

A l’obertura de la jornada han assistit l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, i la directora del CEFIRE, Teresa Vendrell. En el seu discurs d’inauguració de la jornada, l’alcaldessa ha subratllat la necessitat de donar suport a programes com l’Erasmus+, que “demostra que juntes i junts som més forts, que és possible i necessari l’enteniment amb qui és diferent, que sols units i unides podrem fer front als grans reptes que se’ns plantegen en el futur: Igualtat, lluita contra el canvi climàtic, innovació tecnològica i sostenibilitat”.

En aquest sentit, Martín ha assegurat que l’Ajuntament continuarà donant suport a iniciatives com aquesta jornada, ja que la seua “vocació com a institució pública és donar cabuda a tot el que estiga relacionat amb l’educació, molt més si es tracta d’iniciatives com aquest programa d’intercanvi que és sinònim de “cooperació, tolerància, coneixements compartits, aprenentatge de vida i suposa anar un pas més enllà necessari en el nostre sistema educatiu”.

En total, al llarg del dia hi ha previstes 14 ponències d’altres tants centres educatius valencians. Aquests centres han arribat a Paiporta des de 9 localitats diferents: Albal, Benetússer, València, Alfafar, Picassent, Alboraia, Catarroja, Alaquàs i Massanassa. La jornada és gratuïta i oberta a tots els centres educatius valencians.

Entre les ponències previstes, n’hi ha que tracten sobre el programa Erasmus+ en general, però també sobre programes relacionats amb la visibilització de dones artistes, innovació, participació ciutadana, experiències pedagògiques hospitalàries, exemples de mobilitat de llarga durada, multiculturalitat i inclusió o el programa d’ocupació i formació Europass, entre d’altres.